Topul european: Italia nu mai e fruntea

Marea Britanie a devenit ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus, depăşind astfel Italia.

De la izbucnirea pandemiei de Covid-19 şi până în prezent au fost înregistrate 29.427 de decese în Marea Britanie, a anunţat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Noua cifră face ca Regatul Unit să depăşească Italia, ţara din care a pornit focarul de Covid-19 în Europa şi unde au fost înregistrate până acum 29.315 de decese.

Experţii spun, însă, că ar putea trece câteva luni până când se pot face comparaţii complete şi corecte între ţările lumii. Totuşi, statisticienii spun că Marea Britanie a atins această cifră mai repede de la izbucnirea epidemiei în ţară, decât Italia.

De asemenea, atunci când se fac comparaţii, trebuie luată în calcul şi rata de testare, Marea Britanie, care are o populaţie cu aproape 10% mai mare decât Italia, a efectuat mai puţine teste.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, Dominic Raab, a spus că cele 29.427 de vieţi pierdute au fost „o tragedie masivă” cu care ţara „nu s-a mai confruntat până acum… la această scară, în acest fel”.

Ministrul a refuzat, însă, să facă orice fel de comparaţie cu alte ţări, spunând: „Nu cred că vom obţine un verdict real cu privire la cât de bine s-au descurcat ţările în gestionarea pandemiei, decât după terminarea crizei şi mai ales până când vom obţine date internaţionale cuprinzătoare cu privire la mortalitatea cu toate cauzele acesteia”.

Prof. Sir David Spiegelhalter, de la Universitatea din Cambridge, a declarat că putem fi „siguri” că toate cifrele raportate sunt „subestimate substanţial” faţă de adevăratul număr de oameni care au murit din cauza virusului.

În ce privește Statele Unite ale Americii, numărul deceselor ajunsese miercuri dimineață ora României, la 72.271 de decese și 1.237.633 de cazuri de îmbolnăviri. Numărul deceselor era în creștere.

Situația cazurilor miercuri dimineață

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Domne, parca am fi in competitie!
    Cine e fruntasul pe ramura si cine e codasul.
    Cine are contributia mai mare la planul de morti. Ca de nu ies destui la socoata se ofusca careva si tre’ s-o declasam la titlul de epidemie sezoniera. Nu e bine, nu e bine!
    Au inceput iar sa vina vesti cum ca se inrautateste situatia, e pe curba in crestere. O sa ajungem sa dezgropam mortii de acum un an, sa completam lista. Au murit si nu se stia ca a fost de covid…
    Vorba poetului, „Era pe cand nu se vedea”…

  2. Nu stiti sa cititi pe primul loc la decese este Belgia cu 692/ milion apoi Spania cu 548/milion Italia cu 485/milion si pe locul patru UK cu 433/milion…INVATATI SA CITITI UN TABEL si apoi sa trageti concluzii

  3. DSaca nu ar fi aceste statistici, aceeasi carcotasi ar spune ca suntem tinuti in bezana… Daca in decembrie 2019 guvernul nostru studia graficele „alarmiste” ale J.Hopkins Foundation altfel era ziua de azi…

  4. Romania a fost contaminata voit, puteau introduce Carantina din ianuarie, februarie, dar unele persoane au fost lasate sa intre in comunitati pt a provaca dezastru, occidentul a respirat usurat de plecarea lor, iar aici au fost aseptati cu ”bratele deschise”, prof. Streinu Cercel a cerut Carantina in februarie, dar nu s-a vrut. O criza Covid era buna politic, ascunderea deficientelor in gestionarea banilor/economiei, scuza pt a decreta Stare de Urgenta si a putea jongla dupa pofta inimii si nu in ultima instanta pt a putea tine in lanturi si crea psihoza in popor…au distras atentia cu ANTICIPATELE

  5. E plin si la englezi de saxoni si celti : Raab … Spiegelhalter …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.