Trebuia să fie adus în țară. Dorin Maior s-a internat într-un spital din Roma

Condamnat definitiv la închisoare, fostul parlamentar Dorin Lazăr Maior s-a internat la un spital din Roma, au precizat surse judiciare. Maior  urma să fie preluat luni de poliţişti din Italia, dar va fi adus la o dată ulterioară, imediat ce medicii italieni stabilesc că starea lui de sănătate permite transferul cu avionul în România, arată sursele citate.

Fost deputat şi fost lider al unor asociaţii de revoluţionari, Dorin Lazăr Maior a fost condamnat de Tribunalul Braşov pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la această infracţiune, la data faptelor fiind condamnat definitiv în altă cauză.

Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv la 11 noiembrie 2013 la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

„După condamnarea sa de către prima instanţă şi înainte de pronunţarea hotărârii definitive, inculpatul a fugit din ţară în Dubai (Emiratele Arabe Unite) pentru a se sustrage de la executarea pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat. Ulterior, prin contactarea unor persoane, precum şi prin intermediul soţiei sale, inculpatul Maior a acţionat pentru identificarea şi contactarea unor persoane cu influenţă în justiţie, fiind dispus să plătească sume importante de bani pentru a obţine anularea, în mod fraudulos, a hotărârii definitive de condamnare la pedeapsa închisorii”, se arăta într-un comunicat al DNA.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Ba eu cred ca s-a dat cu crema de ghete pe mecla, s-a urcat intr-o barca pe Tibru si le-a spus italienilor ca vine din Lampedusa, ca e „emigrant, refugiat politic din Burkina” ! He he ! Pai cu cine vroiati sa joace table in salon ala „micu'” al lu’ Iorgulescu ? …

  2. Toti liderii astia de sindicate (libere) au fost numiti de securitate. Unii au incalcat protocolul. „Romanul” asta stie el ce stie dar ii este frica sa vorbeasca.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.