Ultima zi de înscrieri

Alexandru Cumpănașu, Ramona Buynseels, Cătălin Ivan și alți independenți își depun, la Biroul Electoral Central, candidaturile pentru alegerile prezidențiale.

Alternativa pentru Demnitate Națională va depune duminică, la ora 12.00, la Biroul Electoral Central, semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Ivan la alegerile prezidențiale.

Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este așteptată și Ramona Bruynseels pentru a-și depune candidatura la prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu va ajunge la sediul BEC, duminică, în jurul orei 22:00, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembri

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Alegerile parlamentare şi locale sunt de 100 de ori mai importante politic şi administrativ decât alegerile prezidențiale, totuşi cea mai mare prezență se înregistrează de regulă la alegerile prezidențiale din ’90 încoace, probabil românii gândesc că trebuie un preşendinte providențial şi izbăvitor că să îndrepte lucrurile cea ce este total greşit, această ideologie idioată o văd şi la tinerii de 20 ani sau cei născuți de după ’89. Preşendintele României nu face parte din nici o putere a statului conform Constituției, nici din puterea legislativă, nici din puterea judecătorească şi nici din puterea executivă. Preşendintele este mediator al unor eventuale conflicte de interese ale instituțiilor care aparțin de legislativ, judecătorie sau guvern. Preşedinția este asemănătoare cu Avocatul Poporului ca importanță a instituțiilor dar cu roluri sau activitate total diferite.

  2. Din cohorta de pioni ai… spionilor, nu văd niciun slogan de tipul: „GOSPODAR, STĂPÂN ACASĂ!”. Se pare că și campania asta prezidențială este compromisă, eu continuând căutarea lui Diogene, ziua în amiaza mare, cu lumânarea aprinsă: „CAUT UN OM!”! Da, Caut un Om, cu speranța că Neamul acesta mai are gena „pe rudă și pe sămânță” de Oameni Mari! Totuși, alt cincinal cu marionete la butoane e prea mult pentru o viață de om!

  3. Astia ne iau de prosti! Cum a putut sa stranga Catalin Ivan peste 200.000 in doar 5 zile? Cum a strans semnaturile Alexandru Cumpanasu, care cica e independent, in doar o luna de zile? Dar Ramona Buynseels, pupila lui Voiculescu, care conduce un partidulet de buzunar? Raspunsul e simplu: prin frauda si apelul la mafia semnaturilor. In piata exista baze de date, de unde pot fi extrase informatii despre cetateni, iar listele pot fi semnate in fals, si indivizi/partide/organizatii care strang semnaturi contra cost de la membrii unei comunitati.

  4. @Edward Elric. Esti un habarnist! Presedintele este una din autoritatile publice, parte a Executivului, reprezentantul statului roman. Romania este o republica semiprezidentiala, pentru ca presedintele este ales de cetateni, nu de parlament. Citeste mai bine Constitutia, nu pe sarite si nici selectiv.

  5. Adevarul este la mijloc si Edward Elric are dreptate, tara este administrata de aceia care formeaza majoritatea in Parlament si voteaza Bugetul si unele legi care pot fi esentiale, presedintele poate avea un rol pozitiv daca are CONSTIINTA sau unul de sabotor, o functie esentiala atunci cand impiedici o decizie in favoarea unor emotii politice, ca sa fiu elegant…tu apreciezi prezidentialele pt ca inca mai speri in valoarea morala a celuia care poate ocupa aceasta functie, este doar o speranta…iti urez succes, din 2004 s-a deschis linia ”licuricilor”, iar apoi a navetei care oboseste pt care „pauzele lungi si dese cheia marilor succese”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.