Uluitor. Novak Djokovic, eliminat de locul 123 mondial!

Supriză de proporţii. Liderul ATP, Novak Djokovic, a fost eliminat în turul al treilea la Indian Wells, sârbul fiind învins total neasteptat de italianul Luca Nardi (20 de ani, locul 123 mondial).

Nardi s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-3, cea mai importantă victorie a carierei. Italianul fusese eliminat de la Indian Wells în calificări, însă a intrat pe tablou ca lucky loser.

De remarcat că este prima înfrângere din carieră a lui Nole în fața unui lucky loser,

„Bravo lui, mai ales în setul al treilea a jucat un tenis foarte bun. Nu îl cunoşteam bine, dar am urmărit câteva videoclipuri şi am văzut că are un tenis de calitate”, a spus inițial Djokovic despre adversarul său.

„Am fost destul de surprins de nivelul meu, foarte rău. Acesta este un rezultat negativ pentru mine. L-am ajutat să joace bine, am făcut erori neforţate oribile, am jucat un tenis defensiv, am lovit prost mingea în setul al treilea. A fost mai agresiv decât mine.

Sunt într-un ciclu negativ de trei sau patru turnee în care nu am jucat la cel mai bun nivel al meu.

Disput mai puţine turnee, sunt mai selectiv, aşa că nu este deloc un sentiment bun să pierzi atât de devreme. Nu am câştigat încă un titlu anul acesta, nu sunt obişnuit, dar asta este, voi trece la altceva”, a completat Novak.

Nardi

„Cred că înainte de această noapte nimeni nu mă cunoștea. Sper că acum mulțimea s-a bucurat de joc. Sunt super fericit.
Nu știu, cu adevărat, nu știu (cum și-a gestionat emoțiile). Cred că este un miracol. Sunt un tip de 20 de ani, clasat în afara top 100, învingându-l pe Novak… O nebunie”, a spus Luca Nardi după meci.
Italianul a dezvăluit ulterior că unul dintre jucătorii care l-au determinat să fie mai bun este compatriotul Jannik Sinner:
„Văzându-l pe Jannik câștigând toate meciurile cu siguranță m-a împins să fiu mai bun. Nu mă așteptam să câștig astăzi. Dar mereu încerc să fac tot ce pot. S-a întâmplat asta și sunt foarte fericit.”
Inainte de  meci, Luca Nardi mărturisea că Nole a fost idolul său in copilărie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. De ce uluitor(V.N.) ?? Dacă nu ați aflat,oameni mai și îmbătrînesc !

  2. S-au întețit controalele de când cu Simona si nu mai risca aproape nimeni,in state.Mai e si vaccinul , adica lipsa lui.

  3. @Mishu, care mai e si mandru de asta. Tu ai aflat de ce te-ai vaccinat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.