Un avocat al Simonei Halep lămureşte neînțelegerea

Simona Halep a arătat acuzator către ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) în primul interviu după ce a fost depistată pozitiv, iar cazul său încă trenează.

Însă ITF a spus că nu are nicio implicare în acest caz și a insistat asupra faptului că Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITIA) se ocupă. ITIA a fost înfiinţată în 2022 de către organismele de conducere ale tenisului profesionist (inclusiv ITF)

Întrebat după publicarea articolului de ce Halep a făcut referire la ITF, avocatul româncei, Howard Jacobs, a afirmat: „Nu există nicio diferenţă sesizabilă în modul în care sunt gestionate cazurile antidoping de când ITIA a „preluat” de la ITF – aceiaşi avocaţi instrumentează cazurile, toate documentele sunt trimise prin intermediul aceluiaşi exact portal online, este exact acelaşi grup de judecători, iar arbitrajele sunt administrate de exact aceeaşi agenţie – Sport Resolutions – care şi în prezent susţine pe site-ul său că toate cazurile antidoping din tenis sunt soluţionate de „Tribunalul Independent al ITF”.

Simona Halep a declarat, în interviul pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.

Halep a precizat că are programată o audiere în data de 28 mai, însă ITF, care deja i-a respins şi dovezile şi solicitarea de ridicare a suspendării provizorii, poate cere anularea audierii. “Dacă o va face, vor fi opt luni fără ca eu să fi putut juca, din cauza unei suspendări provizorii, şi mi se pare nedrept să stau opt luni fără să joc şi fără să fi avut cea mai mică şansă de a mă exprima în faţa judecătorilor independenţi”, a adăugat sportiva.

Simona Halep a rupt tăcerea! „Cât mai trebuie să aştept?”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

  1. Trebuie sa castige o ukrana ! Tenisul a devenit o arma politica americana.

  2. Bataia de joc la adresa Simonei nu are marginei! Nimeni nu-i poate trage la raspundere pe acesti golani.
    Nu e vorba de justitie, ci de golanie pură.
    E urat cuvantul golan si derivalele lui. Pentru felul cum este tratată Simona mai vreo instanta unde ar trebui reclamati acesti golani?
    Este aberant ,foarte abuziv ceea ce fac acesti golani.
    Nu ar trebui ca Federația Romana de Tenis sa trimita un protest?

  3. La fel s-a procedat si cu Sharapova, sa fie castigatoare o anti-sportiva americana de 200 kg in viu. Tenisul a devenit reclama la burgari: „mereu e doar McCombo” ! Asa cum lumea se divide, la fel si sportul. Cretina de Hilara Clintonovici a distrus notiunea de olimpiada cand organiza maidanul din Kiev pe durata olimpiadei de la Shoci. Continuati sa urati machedonii si armenii ca fanul legionar Bas-escu !

  4. Ciudat, Howard Jacobs avocatul Simonei,

    nu confirma ce spune ea ca ITF, deja i-a respins şi dovezile şi solicitarea de ridicare a suspendării provizorii,

    si mai mult,poate cere anularea audierii pe care ea o are aprogramata in 28 mai.

    Dimpotriva, avocatul Simonei sustine ca nu exista nici-o schimbare sesizabila in nimic,deci Nimic Dubios.

    I se pare Simonei ca ITF ar fi incorecta si acuzatia ca ITF a respins dovezile si ridicarea suspendarii sunt inventii?

    Stiu ca un avocat isi apara clientul,il sustine-legal- nu face ca Jacobs care apara de fapt adversarul-pe ITF, pe baza

    simplelor lui deductii ,nefacind referire la acuzele Simonei !

    A respins sau nu ITF dovezile Simonei si ridicarea suspendarii, desi inteleg ca nu ITF era in masura ?

    SImona ,lupta in continuare, sunt efortul tau,munca ta si sacrificiul tau !

  5. PS>
    NU lamureste nimic avocatul!
    Vine in contradictie cu ce spune Simona !

    Alt ziarist de asta data „sportiv”,care rumega prostii!

  6. badabim-badabum:
    -sa citeasca regulamentu organizatiei din care FACE PARTE
    la capitolu trishare&pedepse.

  7. @Ileana Leoveanu: ceea ce spune avocatul este ca: ITF sustine ca nu are nici o putere sa ia decizii in acest caz, mingea fiind in terenul ITIA. Dar ITIA – care a fost initiata printre alte institutii de catre ITF – foloseste aceeasi structura (avocati, portal, judecatori, arbitraje) si ca toate cazurile sunt solutionate de Tribunal Independent ITF. Ce este atat de greu? Mingea o fi de cealalta parte a fileului dar terenul si intregul complex sportiv este al ITF.

  8. Maki’ mîncă că(Roksadust)’at cu poloniku’!
    Își închipuie că – dacă un mare grangur dă aici fost turnător Secu’ „înainte”, fost șăf privat a’ Olimpizmului dă Stat, acu’ mare apropitar dă avtomobile ce ruginesk, șî împușcător dă mistreți dîmpreună cu prim-menestreli șî alte LiGhi(BiTiQiu)oane șî (gă)Loaze masone, șî albăstritor dă năsîp la corridele incorecte politic, protektorr a’ iei șî svătuitorr dă clasament 666 dă săptămîni pă prima pozițîie fără ca să joace, i-a băgat „pile” la W.T.A. (șî I.T.F.!) – are dreptu’ la tratament preferențial, ca cum s-a obișnuit la Köstendje natale șî Bukale… NU, n-are dreptu’ la tratament preferențial! …chiar șî advocatu’ ei spune asta, aici!
    Așa că, ÎNAPOI LA POLONIK, maki’!

  9. Nu ma pricep deloc la tribunalele astea, asa ca intreb, poate ma lamureste cineva:
    De ce dureaza atit de mult luarea unei decizii? Ce naiba fac atitea luni birocratii aia cu urina femeii?

    E vorba de niste sportivi de performanta, pentru care un an de inactivitate fortata poate insemna sfirsitul carierei.

    Pe mine ma irita si sfaturile avocatilor sportivilor acuzati de dopaj, care le cer acestora sa taca, sa nu vorbeasca cu presa, sa nu protesteze, sa nu acuze judecatorii etc. De ce sa taci daca esti acuzat pe nedrept? Eu as urca pe toate baricadele. Ce mai conteaza cind esti deja trecut de 30 de ani si ai facut suta de milioane de dolari? Mai vrei inca un milion, chiar si cu pretul umilintei in fata unor judecatori corupti si a unei shpagi de alte citeva milioane, plus cheltuielile cu niste avocati hahalere care te taxeaza cu o mie de euro/ora???

    Ma tem ca cineva care accepta sfaturile astea are ceva de ascuns si spera sa o scoata cumva la capat cu ajutorul unor avocati sforari.

    Daca te stii curat, nu intri in astfel de jocuri si nu te supui regulilor lor.

  10. În conformitate cu TADP, perioada de ineligibilitate pentru prima abatere de această natură a unui jucător este de până la patru ani, cu excepţia cazului în care poate stabili lipsa intenţiei, caz în care perioada de neeligibilitate va fi de până la doi ani. La 22 iulie 2022, ITIA l-a notificat pe Martin că este posibil să fi comis încălcări ale regulilor anti-doping în temeiul articolului 2.1 şi/sau 2.2 TADP, iar jucătorul a fost supus unei suspendări provizorii. Audierea lui Martin a avut loc pe 23 martie 2023. Jucătorul a afirmat că a jucat într-un turneu de floorball între 3 şi 6 iunie 2022 şi că prezenţa substanţei a fost cauzată de faptul că a băut din greşeală din sticla de apă a unui coechipier, în timpul unui turneu de floorball. În timpul audierii, coechipierul lui Martin a recunoscut că a adăugat picături de Ostarine (un alt nume al substanţei SARM S-22) în sticla sa de apă. Tribunalul Independent a considerat că declaraţia lui Martin este plauzibilă şi a decis că jucătorul a acţionat fără greşeală sau neglijenţă semnificativă. Deşi nu a putut stabili complet nevinovăţia, Tribunalul a mai constatat că Martin nu a ingerat cu bună ştiinţă substanţa interzisă. Conform TADP, responsabilitatea le aparţine jucătorilor pentru tot ceea ce ingerează, iar achitarea se dictează doar în circumstanţe excepţionale. Tribunalul a decis că o perioadă de neeligibilitate de 14 luni este adecvată, iar toate rezultatele lui Martin de la data testului pozitiv vor fi anulate. Ca atare, interdicţia este atribuită din ziua deciziei Tribunalului Independent (5 aprilie 2023) şi se va încheia la 5 iunie 2024″, se arată în comunicatul postat de ITIA pe site-ul oficial.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.