Un medic explică. Pericolul ficatului gras

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală a atenţionat asupra afecţiunilor hepatice care nu sunt virale, dar care pot pune în pericol viaţa dacă nu sunt diagnosticate şi tratate. Medicul a dat exemplul steatohepatitei sau aşa-numita boală a ficatului gras.

”Numim hepatită orice situaţie care duce la un moment dat la o inflamaţie a ficatului, poate fi ceva acut, poate să fie cronic. Discuţia cu omul modern e mai mult decât clară: omul modern, din păcate, nu are stilul de viaţă cel mai corect, nu reuşeşte să adapteze şi să echilibreze nici partea legată de stilul alimentar – nu aş spune regim, că nu vorbim de regim, ci de stil alimentar – de ceea ce face apropo de activitatea fizică, de felul în care se fereşte de boli etc. De multă vreme discutăm de sindrom metabolic, de steatohepatită, adică de ficatul gras. Probabil că mulţi spun: bine, dacă nu am un virus hepatitic, de ce e atât de important? Păi e important şi eu le explic pacienţilor în felul următor: dacă e ficat gras foarte probabil că grăsimile sunt şi în altă parte. Vom avea evenimente cardiace, în sfera neurologică ş.a.m.d. E clar că ne vom scurta viaţa şi se va întâmpla foarte repede”, a declarat doctorul la Medika Tv.
Potrivit acestuia, ”în România nu avem un stil de viaţă care să asigure o perioadă lungă de supravieţuire”, deşi ţara noastră nu se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte acest aspect.
El a explicat că sunt pacienţi care au un virus hepatitic, şi au şi ficat gras, ceea ce le pune în pericol viaţa.
”Vom ajunge în punctul în care virusul influenţează şi el partea legată de ficatul gras. E stilul de viaţă, toate lucrurile merg asemenea unui puzzle. (…) Cred că indiferent dacă au hepatită B sau C, la 40-50 de ani, eu cred că cel puţin o treime dintre pacienţi au un grad de ficat gras, un anumit grad, nu înseamnă că e mare. Deci cel puţin o treime. Nu totdeauna faptul că faci un colesterol şi vezi din sânge că e mai mare sau că e normal, nu de acolo. Sunt şi teste care să precizeze mult mai clar şi să măsoare. Dar să ştiţi că e extrem de frecventă situaţia asta, dacă şi cauţi şi dacă faci o monitorizare”, a adăugat medicul.
Marinescu a spus că pacienţii cu hepatite virale, cei cu boli cronice precum diabet, cei cu probleme cardiace trebuie să verifice dacă au ficat gras.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Marinescu ,unul din cioclii plandemiei si promotor feroce al vaccinarii …

  2. Mah dobitoc,vaxxxuuuuu.Nu va ascundeți că struțul cu capul in nisip.Vaxuuuuuul,acolo este problema. Organismul nostru supraviețuiește într-o stare de echilibru. Când echilibru este stricat,adio viața. Vaxuuul mah dobitoc.

  3. Ai ramas cu QR-ul inutil ,asa-i ? . Mirosi a booster , dupa cum scrii . Deh ,efecte adverse .

  4. Dr. Chris Alan Shoemaker: 20% dintre cei vaccinați au dezvoltat miocardite. Dintre aceștia jumătate vor muri în primii cinci ani, iar cealaltă jumătate în maxim zece ani de la vaccinare. Care-i motivul? Conform unor studii cât se poate de certe, inimile celor vaccinați, în primele șase luni de la vaccinare, lucrează mai greu cu aproximativ 46% decât ale celor nevaccinați, lăsând urme practic imposibil de recuperat. Iată și motivul pentru care sportivii cad atât de ușor secerați. Fără să-și dea seama de efortul imens la care-și supun inima, ajung să forțeze totul până când e prea târziu.

  5. oricine are grasime pe burta are ficat gras. hepatita (A) se face de la oboseala cronica, nu de la mancare. hepatita b si c sunt virale. hepatita a de obicei habar n-ai ca o ai – se mai numeste si mecanica. glicemia ridicata poate.imbolnavirea pancreasului poate genera in lant o serie de reactii, inclusiv bolile digestive, biliare, ale ficatului etc.. boala pancreasului, daca nu este pancreatita acuta (adica dupa o bauta crancena, mancare multa sau, mai nou, drogangeala) nu o simti. cancerul pancreatic este genetic sau, acum, oamenii o fac dupa otravirea vacs-in m-arn. pe vremea bunicilor glicemia normala era 150, iar colesterolul 250-300. j e gu ri men g e ee le ce sunteti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.