Un nou val de Covid 19 în Franța

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară joi şi a spus că este nevoie de o „revenire la obiceiuri” în faţa unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, „pe bază de voluntariat”, informează AFP.

„Urmez recomandările ministrului meu”, a declarat preşedintele francez, alături de ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei deplasări la Poitiers, un oraş din partea central-vestică a Franţei.

„În faţa recrudescenţei pandemiei (…), cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate” , a continuat şeful statului francez.

„Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii”, a subliniat Emmanuel Macron.

În faţa unui al nouălea val de COVID-19, căruia i se adaugă epidemii de gripă şi de bronşiolită, Guvernul de la Paris refuză deocamdată să adopte măsuri obligatorii, dar nu exclude posibilitatea de a îşi înăspri poziţia privind purtarea măştii sanitare dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat „un apel solemn” compatrioţilor săi, îndemnându-i pe cei mai fragili dintre ei să se vaccineze împotriva COVID-19 în faţa acestui nou val al pandemiei.

În Franţa, primele opt valuri epidemiologice au adus o anumită imunitate a populaţiei generale, în mare parte vaccinată cu schemă completă, dar care înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte vaccinările cu cel de-al doilea booster anti-COVID-19. Deşi numărul total al pacienţilor spitalizaţi a rămas inferior în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, noua recrudescenţă a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. Nu cred. VOI CREDEȚI?
  Păi nu sunt franțujii injectați în proporție de peste 85%? Pardon, „protejați și imunizați” am vrut să scriu.

 2. bai, mai terminati cu timpenia asta – nu exista nici un covid! chiar nu mai aveti nici o limita de bun simt?

 3. La urmatoare inspiratie, constientizeaza asta: ,,Abundența virală în atmosfera apropiată de suprafață variaza de la 1,7 × 106 la 4,0 × 107 virusuri per m−3, în timp ce abundența bacteriilor a variat de la 8,6 × 105 la 1,1 × 107 bacterii per m−3 ”

  Citat din -Metagenomic Characterization of Airborne Viral DNA Diversity in the Near-Surface Atmosphere-
  Slava!

 4. S-a trezit fauscistu dupa vizita micronului? Si robinetu e undeva prin africa saracu’.

 5. Nu este un nou val ,Franta traieste de aproape 1 an cu COVID fara sa-l mai pomeneasca sa nu-si distruga turismul intern,ca de ala extern nici vorba nu mai e
  In iulie si august au raportat pana la 200.000 de infectari pe zi,dar erau luni de vacanta si s-a pus batista politică pe tambal
  Acum,in decembrie au ajuns la 100.000 pe zi si e „un nou val”??:)))))
  Franta in ipocrizia politica in care trăieste condamna zilnic China pentru politica „Zero Covid”in timp ce in Franta sistemul medical s-a prăbusit sub pandemie ,spitalele gem de suferinzi

 6. Acum nu mai e „fabricat si penetrat aer din china”, acum e marca dotata, fabricat si penetrat in si din franta?! Si in Ukraina a fost covid fara covid si nu au mai urlat sau murit in chinuri ca in Romania!

 7. Al noualea val de prostit prostii…covrig pe paine si in seringa ucigașa pentru retardati…

 8. nu a purtat nevasta-sa atatea protej-slip.uri…….
  (frantzuzoaicele sint „naturiste”,
  saptaluna si cullotu)

 9. obedienta sfata de satanele davos sunt fara limite (tranzitia la „noua oranduire” a satanei se hotaraste la davos in ianuarie 2023 – se grabesc rau). fruntea la pamant s lu g a!

 10. MINCIUNI ! Nu exista niciun virus Covid ci doar 5G care este ARMA MILITARA.
  Ce cauta antenele 5G in statiile de metrou subterane ?
  Orice antena trebuie sa fie amplasata la inaltime sa poata emite cat mai departe.
  In statiile de metrou cu 5G se IRADIAZA calatorii care urca si care coboara din tren.
  Corpul uman este 70% APA si apa reactioneaza la radiatiile 5G care sunt la fel ca radiatiile cuptorului cu microunde in care fierbe apa si se prajeste puiul, dar de 125 de ori mai puternice ca frecventa:
  70 – 300 GHz fata de 2,4 GHz cat are cuptorul cu microunde. TREZITI-VA !
  In conditiile GENOCIDULUI actual cu vaccinurile care contin tot felul de otravuri, inclusiv ACETONA, la cauza accidentului trebuie spus daca soferul a fost sau nu vaccinat, asa cum se trambiteaza pe buna dreptate daca soferul a fost baut sau drogat la volan. Nu judeca nimeni pe nimeni, dar daca acest lucru se va specifica, OILE nu se vor mai vaccina si astfel aceste cazuri si altele, se vor diminua. Ganditi ca nu doare !
  De curand un avion de linie in SUA era cat pe ce sa se prabuseasca imediat dupa decolare pentru ca pilotul a murit la mansa.Din fericire in avion exista si copilot, cel care a salvat pasagerii aducand avionul la sol in siguranta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.