Un patrimoniu pentru Generații!

Fiecare clădire emblematică ridicată în Bucureştiul ultimelor secole are povestea sa. O poveste care, odată cunoscută, dezvăluie valoarea reală a patrimoniului bucureştean.
În Bucureştiul de astăzi, cu un habitat „stresat” cu lucrări arhitecturale încropite grăbit şi, deseori, lipsite de discernământ, cultura arhitecturală este liantul semnificativ al gesturilor edificate responsabil.
Patrimoniul cultural bucureştean este o resursă comună şi un bun al tuturor, dorindu-se a fi păstrat pentru generaţiile viitoare, iar protejarea sa este o responsabilitate comună a noastră.
Este istorie, este memorie, este o parte din cei ce au fost, o parte din noi şi trebuie sa fie o parte din cei ce vor veni.

Clădiri, colţuri ascunse de cartier, povești şi amintiri, imagini ale locului în care se trăiește de sute de ani. Este istoria pe care am aflat-o de la cei dinaintea noastra şi trebuie să rămână istoria ce o vom povesti copiilor noştrii. Depinde doar de noi.
Impreuna putem descoperi oraşul, impreuna il putem proteja, pentru noi. Pentru noi toţi.

Este casa ta, este oraşul nostru, ”Un patrimoniu pentru generații”

PRIMARIA SECTORULUI 1 isi doreşte astfel să tragă un semnal de alarmă şi să se implice in protejarea şi reabilitatea unor clădiri de o inestimabila valoare, clădiri aflate in patrimoniul cultural al Sectorului 1.

Campanie dezvoltată de Primaria Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Prin 2003-2004 am vorbit cu un arhitect bucurestean, si, sa nu va inchipuiti ca era bucuris de schimbarea fetei bucurestiului, era terorizat de mentalitatea „la secunda, acum”!, adica: acum faci proiectul si tot azi ridici cladirea! Nu conteaza ca la citremur se darama si omoara voeti, nu conteaza ca nu are fundatia corect turnata, nu conteaza daca…si tot asa!, ca’n bucuresti,…nicaieri nu se face! In nicio tara nu exista bloc sau cladire fara o fundatie de 3,5-4 metri dar consistenta ca fundatie!

  2. Da? si cine-i de vina ca patrimoniul arhitectonic al României se duce dracului? eu sau Nastase Adrian si complicii, cu „restituirile” lor imobiliare ilegale, amorale si-mpotriva propriului popor, cu tot? de ce nu-s tipul si complicii la-nchisoare pe viata, unde le e locul, si respectivele „legi” amorale abrogate, si urgent?

  3. Ileano, imobilele au fost restituite de primari, Basescu fiind campion la scandalurile din acest domeniu. Ca primar al Bucurestiului amintim numai cateva: 66 de imobile restituite unei singure persoane, scandalul cu parcul Bordei restitiut lui Constanda, terenul de 300 hectare unde se afla molul si cartierul de langa aeroportul Baneasa in proprietatea lui Puiu Popovici, etc. Nu mai vorbim de sumele imense acordate de ANRP pe timpul mandatului sau inclusiv teren de sub lacul Plumbuita. Are exista ca o mlsstina de acum 100 de ani iar zona a fost un frl de groapa de gunoi pentru Bucurestiul interbelic, nici vorba de proprietati confiscate aici.

  4. @IR: De ce respectivii nu sint acolo unde merita? O stim prea bine – pentru c undeva sus Romaniei i s-a rezervat rolul de colonie, de vaca de muls, intru bucuria lor si alor nostri, ajunsi cum necum in fruntea tarii, ca sa faca jocul altora.

  5. TITEL : Bai jmecherie manipulatoare ! Restituirile erau facute de primari , dar legile ticaloase erau date de alde Nastase ! Intreaba-l si pe Hrebenciuc ! P S – Articolul este campanie electorala PSD ! P P S– Sigur ca si Basescu este lacoom si corupt , dar aici nu-l bagi pe el la inaintare !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.