Un sistem Patriot, mutat lângă un oraș din România

Facă-se voia ta, mister Biden?

Se pare că lucrurile se mișcă rapid în România după discuția dintre Klaus Iohannis și Joe Biden despre cedarea unui sistem Patriot Ucrainei.  Antena 3 a difuzat imagini, în exclusivitate, despre mutarea unui astfel de sistem lângă un mare oraş din România! Sistemul Patriot a înlocuit un alt sistem, operaţional în ultimele şase luni.

MApN a achiziţionat şapte sisteme Patriot. Patru au ajuns în ţara noastră. Urmează operaţionalizarea celorlalte trei în lunile următoare.

Iohannis vrea să cedeze un sistem Patriot Ucrainei

România va găsi o soluţie în privinţa cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la Washington.

„Există, evident, nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate, şi în acest fel, în ultimele săptămâni, este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme şi atunci, sigur, am fost întrebaţi şi noi. Şi preşedintele Biden a adus această chestiune în discuţie şi am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu, acasă, în CSAT, cum putem să punem problema, ce putem să oferim şi, evident, ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână în România fără apărare antiaeriană. Eu cred că vom găsi o soluţie. Este vorba de un singur sistem Patriot (…) da, este unul funcţional care va rămâne în România, celelalte care sunt în faze avansate de operaţionalizare şi despre unul dintre acestea era vorba”, a precizat Iohannis, într-o declaraţie acordată presei, la Ambasada României de la Washington.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. dacă SE STRICĂ Patriotii in UrcRuina ?
  Dulapul să pună gaj CASELE DIN MEDITAȚII, iar Ciokalakul să garanteZe cu Covrigăria, măR🤮g…
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 2. Pe 24 februarie 2022, forțele armate ruse au lansat, miseleste ,in stil fascist, o invazie pe scară largă a Ucrainei.

  UE a reacționat rapid și decisiv la agresiunea Rusiei, adoptând măsuri restrictive care au consecințe masive și serioase pentru Rusia.
  UE este unită în sprijinul său de neclintit pentru Ucraina în fața războiului de agresiune al Rusiei și a încercărilor ilegale de anexare a teritoriului ucrainean. Se împlinesc doi ani de rezistență ucraineană – când Ucraina este obligată să își apere valorile și libertățile, care sunt și ale noastre. Curajul poporului ucrainean a uimit întreaga lume. Romania rămâne ferm convinsa că Ucraina va avea câștig de cauză, Europa rămânându-i alături atâta timp cât va fi necesar.
  Fascismul ruso-mongol va fi invins!

 3. E bine sa avem cat mai multe obiective care pot deveni tinte ale rachetelor rusesti. Caci asa fac slugile credincioase, baga ele pieptul in fata glontului, ca sa nu-l atinga pe stapan. SLAVA UKRAINA! Romania LA GUNOI!

 4. Păi de strategicul ți-a ordonat, ”slugă iți ordon, executarea”,.mai scoate vre-o vorbă CSAT sau oricare gral bleg, inafar de ”..am ințeles ”?

 5. Sasu stie mai bine cate case are decat cate Patrioate sunt si urmeaza sa mai vina in tara. Cine i-a dat voie sa promita el ucrainienilor un astfel de sistem cumparat pe banii romanilor. Il plateste sau nu Zilinschi ca bani are acum berechet? Siguranta nationala a tarii si a romanilor este treaba de parlament si nu de CSAT. Ciolacu ce zice? Sa-l auda toti romanii acum in prag de alegeri.

 6. Apăi nu-i bai că l-au mutat lângă oraș, că am auzit că kinjalu’ lovește cu o abatere de doar câțiva zeci de metri.

 7. Din partea mea poate sa le dea pe toate ca oricum sunt pistol cu apa pe langa hipersonicele rusilor.

 8. Joha ești (editat) grămadă, așa ceva nu se spune nici la nevasta, sunt secrete de stat.Nici nu le trebuie rușilor spioni.De ce nu spune nimic nimeni despre avionul și elicopterul căzute la Constanța . Acum Zele are bani și încă mulți , vinde-i unPatriot cu rachete cu tot 2-3 miliarde de euroi și așa țară are lipsă de bani. Vei rămâne și tu cu atât în amintirea poporului român.

 9. Ucraina: „QUO VADIS, DOMINE”? Cronica unui război pierdut.
  J.-P. Vettovaglia

 10. In ce oraș mare din Romania va fi plasat? Nu scrie in comunicat! La A3 au spus că e plasat în București dar în comunicat nu scrie, de ce? In plus, un sistem costa peste 1 miliard de euro și au comandat 7 bucăți, unul rămâne în România și restul se relocheaza in ukraina dar banii de achiziție sunt din bugetul statului român! Vă închipuiți că sunt cel puțin 7 MLD euro aruncați din bugetul statului român spre ukraina? Trump i-a dat cadou plavanului o șapcă și Biden i-a dat ‘tu-du-list’ pentru executare fara scrâșnet contra funcției cerute de umilitul umilit cerșetor Iohannis?!

 11. Romania a fost deja atacata si bombardata cu rachete rusesti si globaliste anericane austriece si frantuzesti…unguresti..etc. Rezultatul. Toate fabricile romanesti de tractoare camioane autobuze escavatoare locomotive laminoare tancuri tunuri ….Toate distruse de rachete straine cu motoare de
  Zykerman…vindeti tot ..dustrugeti tot. Rysii nu mai au ce distruge.
  Dar sa fiim atenti si cu banditii rusi.

 12. „Dã-le tot dragã, dã-le si pestele!”… Mã nebunilor, mã vândutilor – Johanusule, Ciorlacule si gasca voastra de hoti PSD-PNL!- ati îndatorat poporul român cu de zece ori suma pe care a imprumutat-o Ceausescu (cu banii imprumutati cizmarul cu 4 clase a umplut tara de fabrici, uzine, baraje, infrastructurã etc. si v-a lasat-o cu zero datorii si excedent iar voi ati ras tot si-ati umplut-o de supermarketuri si de datorii halucinante, fara numar si in crestere ametitoare si-ati pus toata infrastructura României în mâinile străinilor!). Cum dati voi mã din pix, pomanã la ucrainieni, armament de miliarde cumparat pe datorie de la hegemon, pentru care vor plati rate pânã si nepotii nostri?!? De cand sunteti voi, mã tembelilor, frati de cruce cu ukranu care ne iubeste ca sarea-n ochi?! Ati intrebat mã, trãdãtorilor de neam, poporul român, prin referendum, dacã-i de acord sã facem asemenea pomeni din sãrãcia noastrã întesatã de datorii?! Grijania cui v-o fãcut de nemernici!! Sper sã vinã o vreme când veti fi judecati pentru înaltă trãdare si când veti infunda puscãriile! Nu am dorintã mai mare decât sã vã vãd pe toti trãdãtorii României cu gaibaracele in butuci!!

 13. Nu-i nimic, ne cumparam noi altul. Nu costa decat 3,6 miliarde de dolari fara rachete. Alea costa 6-10 milioane bucata.
  Are romania bani cati vrea Biden sa dam Ucrainei. Pai ce, nu pot conducatorii romanesti sa-i jecmanesca pe salariatii si pensionarii romani?! Cum altcumva putem ramane in coada listei la nivelul de trai in UE?

  p.s. sa nu creada cineva ca daca SUA ne-au ordonat sa dam unul din sistemele noastre asa va ramane. Comandam altul pe care tot integral la suprapret (pretul intern ptr SUA este de „doar” 1 miliard) si in avans il vom plati. Apoi mai vedem unde se va livra , in romania sau direct in Ucraina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.