Una dintre cele mai populare cărți de știință, la Nemira

Volumul „Bun venit în univers. Ghid astrofizic”, una dintre cele mai populare cărți de știință din top 10 Forbes din 2016, inclus și pe lista bestseller a publicației New York Times, a apărut la editura Nemira, în colecția „Anticipația de nonficțiune”.

Pornind de la foarte popularul curs introductiv în astronomie ținut la Universitatea Princeton din SUA, Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott scriu pe înțelesul tuturor despre planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp și multe altele, potrivit editurii Nemira.

Într-un stil incitant, autorii povestesc despre cele mai recente descoperiri în astrofizică, purtându-și cititorii de la Sistemul nostru solar până la cele mai îndepărtate regiuni ale Universului cunoscut: Cum trăiesc și cum mor stelele? De ce nu mai este Pluto planetă? Ce șanse sunt să existe viață pe alte planete? Cum a luat naștere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un Univers multiplu?

„A citi cartea aceasta este ca și cum ai primi un tur ghidat printr-un muzeu privat. Printre exponate se numără legile mișcării ale lui Newton, ce se întâmplă după ce Soarele nostru se stinge, cum se măsoară spațiul dintre stele, ce este cu Big Bang-ul și posibilitatea vieții în alte galaxii”, scrie Publishers Weekly.

„Vom începe cu stelele, apoi ne vom înălța și vom depăși galaxia noastră, aruncând o privire asupra Universului, ba chiar și dincolo de el. Cum spunea Buzz Lightyear în «Povestea jucăriilor/ Toy Story»? «Către infinit și dincolo de el!» Trăim într-un Univers imens. Vreau să vă familiarizez cu mărimea și scara Cosmosului, care este mai întins decât vă puteți închipui. Este mai fierbinte, mai dens și mai rarefiat decât vă imaginați. Tot ce știți despre Univers este mai puțin exotic decât este el cu adevărat”, spune Neil deGrasse Tyson.

Neil deGrasse Tyson este director la Departamentul Hayden Planetarium al American Museum of Natural History. A publicat mai multe volume, printre care „Space Chronicles. Facing the Ultimate Frontier”, și a fost gazda documentarului „Cosmos: A Spacetime Odyssey”, care a câștigat premiul Emmy.

Michael A. Strauss este profesor de astrofizică la Universitatea Princeton.

Richard Gott este profesor de astrofizică la Universitatea Princeton, iar printre cărțile pe care le-a semnat se numără „The Cosmic Web: Mysterious Architecture of the Universe”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.