„Vagabondul” lui Charlie Chaplin va fi readus pe marile ecrane, în tehnologie animată 3D

Seria de scurt metraje "Vagabondul" din anii ’30, care l-a consacrat pe legendarul Charlie Chaplin, va renaşte într-o versiune animată 3D, iniţiatorii proiectului în valoare de câteva milioane de lire sterline considerând-o un competitor serios pentru "Mister Bean", informează The Guardian.

Personajul emblematic al lui Charlie Chaplin, care reprezintă un adevărat model pentru cinematografie, va fi relansat, cu ajutorul computerului, prin tehnologii de animaţie speciale. Personajul cu pantaloni largi, pălărie şi baston, care a fost cândva cea mai cunoscută siluetă din lume, va fi prezentat telespectatorilor moderni într-o serie de scurtmetraje.

Realizarea scurtmetrajelor este posibilă în urma unei înţelegeri în valoare de câteva milioane de lire semnată de o companie indiană, două companii media franceze şi familia Chaplin.

La aproape 100 de ani de la momentul în care Chaplin a apărut pentru prima oară în faţa camerelor de filmat de la Hollywood, colaborarea India-Franţa a primit licenţa pentru a realiza o serie de episoade animate de şase minute pentru cinema şi televiziune.

Episoadele mute, care vor fi bazate pe 70 de scurtmetraje originale care îl prezintă pe Chaplin în rolul vagabondului, vor cuprinde improvizaţii şi coregrafii din filmele originale, reproduse de un avatar stereoscopic. Episoadele vor fi realizate de compania indiană de animaţie şi efecte speciale DQ Entertainment, care speră că "Vagabondul" lui Chaplin va putea concura cu versiunea animată a lui "Mr. Bean".

Vineri, compania indiană a încheiat o înţelegere în valoare de opt milioane de euro cu două grupuri media fraceze, Method Animation şi MK2, două dintre cele mai mari companii independente de film din Franţa, care deţin drepturile internaţionale asupra filmelor lui Chaplin.

"Lucrăm de peste un an la un concept grafic pentru a găsi o metodă originală de a adapta lumea lui Chaplin. Îl vom pune în situaţii moderne, dar îi vom păstra în acelaţi timp viziunea poetică, copilărească asupra lumii", a spus preşedintele Method Animation, Aton Soumache.

Preşedintele DQ, Tapaas Chakravarti, consideră că noile filme cu Chaplin, care au ca public ţintă adulţi şi copii cu vârsta de peste şase ani deopotrivă, vor fi mai bune decât cele cu Mr. Bean. "E clar că, pentru a-i face pe oameni să râdă, nu e nevoie să vorbeşti tot timpul, astfel că filmele mute pot avea succes", a spus acesta.

Iniţierea proiectului coincide cu deschiderea unei expoziţii care omagiază viaţa lui Charlie Chaplin în sudul Londrei, unde el şi fratele său vitreg au crescut în sărăcie înanite de a-şi construi carierele.

Chaplin a părăsit Londra pentru a merge în America în 1910, când avea 21 de ani, cu "comedianţii muţi" ai lui Fred Karno, şi a fost invitat să se alăture companiei de film Keystone la Hollywood, trei ani mai târziu. După succesul pe care i l-a adus "Vagabondul" prin scurtmetraje mute, Chaplin a realizat o serie de filme de lung metraj, de la "The Kid" în 1921, la "The Great Dictator" în 1940, care l-au transformat într-unul dintre cei mai influenţi actori şi regizori ai tuturor timpurilor. NewsIn

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.