Veşti proaste pentru şoferi

MAI  anunță ce vor păţi şoferii din data de 20 mai  prinși în trafic cu autoturisme ale căror ITP-uri sunt expirate.

Astfel, reprezentanții MAI precizează, într-o postare pe Facebook, că şoferii vor fi amendați, li e vor confisca plăcuțele, iar mașinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

„Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu Inspecția Tehnică Periodică ( ITP) expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă fără drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR deci, mult mai complicat”, arată ‘reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne.

Măsuri luate și în alte situații

De asemenea, aceleași măsuri se vor lua și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

„Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului”, se mai arată în precizarea MAI.

Potrivit sursei citate, se poate verifica, pe site-ul DRPCIV, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Sper sa fie începutul …cu itp-ul …multe măsuri trebuiesc luate pentru a disciplina traficul în scopul unei siguranțe mai bune ..exemplu interzicerea comercializării de cauciucuri second cu o vechime mai mare de 3 ani …reesaparea lor ..accidentele provocate de începătorii sa fie catalogate în așa fel să se gândească de 3 ori când merg iresponsabil …depășirile in curbe sa ducă la anularea permisului și plată pe viață pentru victimele acestora ..numărde tel sau aplicatie pentru reclamații rutiere sa se semnaleze persoanele care care nu respectă legea in trafic…fara încredere de 99.9% în instanțele de judecată nu vom realiza nimic

  2. Nu pot intelege aceste titluri! Este asa de greu sa respecti legea?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.