(VIDEO) Doar ei și-au mai amintit de eroi

În toată vâltoarea politică, un eveniment important a trecut mai puțin observat. Duminică, 16 decembrie, s-au împlinit 29 de ani de când s-a aprins flacăra Revoluției de la Timișoara din 1989 care s-a extins apoi în toată țara. O mână de oameni nu au uitat. Aproximativ 300 de suporteri din Timişoara, și nu numai, au participat, duminică seara, la “Marşul Eroilor”, pe străzile oraşului, în timpul căruia au aprins torţe, în amintirea celor care au murit în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989. “Marşul Eroilor” este organizat în luna decembrie, începând cu anul 2005, de către suporteri ai echipei de fotbal ASU Poli din Timişoara, iar în acest an a ajuns la ediţia cu numărul 13.

Oamenii participanți la acțiune au dorit, în acest fel, să aducă un omagiu eroilor care au murit în timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989. La fel ca în fiecare an, punctul de întâlnire al manifestanţilor a fost Piaţa Maria, locul de unde a izbucnit scânteia Revoluţiei Română, iar apoi cei prezenţi la marş au pornit spre centrul Timişoarei.

Timișoara!!!

Publicată de George Simion pe Duminică, 16 decembrie 2018

Acum2 minute, Timișoara, Marșul Eroilor:

Publicată de George Simion pe Duminică, 16 decembrie 2018

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

7 Comentarii

    • Componenta populara a evenimentelor din decembrie 1989 nu a fost, in esenta ei, nicidecum anticomunista ci doar anticeausista, datorita austeritatii duse dincolo de absurd pe care Ceausescu o impusese pentru plata datoriei externe. O intrebare se ridica inevitabil: de ce numai Romaniei i s-a cerut achitarea datoriei externe in timp ce Ungaria, Polonia, poate si Cehoslovacia, erau iertate de datorii, incomparabil mai mari decit cea a Romaniei. Astfel stind lucrurile, este oare Ceausescu chiar atit de condamnabil?

    • Sa comemoreze momentul milioanele de romani stabiliti in strainatate, sa multumeasca pt. fericirea pe care o au azi de a trai in marele orase ale lumii si de a calatori. Nu cred ca milioanele de romani care traiesc la fel de prost ca si inainte de ’89 au un motiv sa se gandeasca la ”binele” adus de jertfa celor 1800 de romani. Romania azi este mai saraca decat in ’89 cu 3 sau 4 milioane avem 19 milioane de locuitori fata de 22 in ’89 si fata de o crestere normala care ar fi trebuit sa ne duca spre 25 de milioane. Omul este cel mai de pret lucru dintr-o tara, iar noi saracim natural si fortat din cauza lacomiei celor a caror populatie este imbatranita si care din anii ’80 aveau un spor negativ.

  1. Cand vei intelege ca ”revolutia” a fost inceputa la Gdansk prin ’80 si ”lucrata” ani buni in asa fel incat ”impartirea” noilor piete de desfacere si distrugerea concurentei sa para vointa ”nemijlocita” a popoarelor ”salvate” din regimurile totalitare pe care le urau pana la distrugere totala a industriei tarilor lor care oferea bunastare si suveranitate? Azi dupa 29 ani salariul minim NET este 1162 lei fata de 2000 lei in 1989 si unii ii numesc ”…rosie” ca incearca sa mai creasca salariul cu 100 lei. Unii sunt obsedati de comunism intr-o tara unde nu mai exista muncitori, clasa capabila sa se uneasca si sa preia ce nu mai exista adica fabrici cu sute, mii de muncitori. Unde sunt strugnarii, frezorii si sudorii din combinatele de utilaj greu, unde sunt santierele navale, unde sunt rafinariile, combinatele chimice? Unde sunt Ursus si Silva? Au fost cumparate pt. a fi inchise. Ce si-au dorit romanii in ’89? Magazine pline cu luminite. Azi traiesc o sete nebuna dupa castiguri. Atunci un apartament costa 90.000 de lei la un salariu minim de 2000 de lei, azi costa peste 200.000 de lei la un salariu de 1162 lei. Rasplata pentru revolutia din tarile comuniste a fost steregerea unei datori a Poloniei de 30 de miliarde de $. Acum zilnic pe FB se exerseaza o revolutie, dar nu pentru preluare bunurilor instrainate ci pentru timorarea guvernantilor daca nu ”joaca” dupa o partitura/program international. Dej care a inceput industrializarea si urmatorul care si-a dorit independenta tarii atat fata de Vest cat si fata de Est, descoperand colaborari pe alte continente, au fost ”rasplatiti”. Unde sunt creantele unor tari precum Irak? Iertate de fostul. Este atat de bogata Romania incat sa renunte la miliarde de $?

  2. Recunostinta vesnica eroilor Revolutiei Romane si cinste celor care si-au amintit de jertfa lor!

  3. Cine sa-si aduca aminte de aceste victime colaterale ale LOVITURII DE STAT DIN 1989,lucru recunoscut si de Parchetul Militar de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie printr-un comunicat.Emanatii acelei zise „revolutii”ca:Silviu Brucan,Alexandru Birladeanu,Nicolae Militaru,Dumitru Maziliu,Sergiu Nicolaescu,Virgil Magureanu,Gelu Voican Voiculescu,Petre Roman,Victor Atanasie Stanculescu si altii erau in seviciul unor state straine prin serviciile secrete ale acestora.De ce nu se cerceteaza cu probe acele evenimente si sunt declarati unii „revolutionari” si profita de beneficiile date prin lege de ION ILIESCU?Veteranii de razboi,care mai traiesc nu au asemenea beneficii ca acesti profitori si au inruntata moartea in transee,in conditii vitrege de iarna,ploaie,etc.pentru aceasta tara.Unii au fost raniti,ramasi pe viata cu sechele,altele femei au ramas vaduve si si-au crescut singure copii fara ajutoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.