(VIDEO) Imagini ca-n filme – pasageri clandestini pe Atlantic

Patru pasageri clandestini au fost salvaţi în largul coastelor Braziliei de un vapor provenind din Nigeria după ce au petrecut 13 zile pe mare aşezaţi pe cârma cargou, au anunţat autorităţile braziliene, transmite AFP.

„Patru pasageri clandestini au fost ascunşi într-un compartiment deasupra cârmei”, a declarat Poliţia federală (PF) într-un comunicat după operaţiunea de salvare care a avut loc luni luni, în apropierea coastelor statului Espirito Santo (sud-est).

Imaginile arată bărbaţi aşezaţi pe safran, parte a cârmei care se află sub carenă şi care poate fi uneori scufundată, condiţii extrem de precare pentru o călătorie de aproape două săptămâni peste Atlantic.

„Au fost localizaţi de membri ai echipajului navei” sub pavilion liberian, „plecată din Lagos pe 27 iunie”, au precizat poliţiştii brazilieni.

O sursă din poliţie a declarat marţi pentru AFP că pasagerii clandestini sunt „în stare bună de sănătate” şi „bine hrăniţi”. „Vor rămâne sub responsabilitatea Agenţiei Maritime până când vor fi returnaţi în ţara de origine”, a explicat PF în comunicatul său.

Un episod similar a avut loc în noiembrie anul trecut, când trei imigranţi ilegali din Nigeria au ajuns în Insulele Canare, în Spania, după o călătorie de 11 zile pe cârma unui vas.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.