Chinezii au realizat cel mai rapid tren din lume

China a prezentat marți un tren maglev – ce folosește forța electromagnetică pentru a se deplasa – capabil de o viteză maximă de 600 km / h, anunță presa de stat, citată de Reuters.

Viteza maximă ar face ca trenul, dezvoltat de China și fabricat în orașul de coastă Qingdao, să fie cel mai rapid vehicul terestru la nivel mondial.

Folosind forța electromagnetică, trenul maglev „levitează”, fără contact cu șina.

China folosește tehnologia de aproape două decenii la o scară foarte limitată. Shanghai are o linie scurtă maglev de la unul dintre aeroporturile sale până la oraș.

La 600 km / h, ar trebui doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul – o călătorie de peste 1.000 km.

Prin comparație, călătoria ar dura 3 ore cu avionul și 5,5 ore cu un tren de mare viteză.

Și alte țări, printre care Japonia și Germania caută să construiască rețele maglev, deși costurile ridicate și incompatibilitatea cu infrastructura actuală de cale rămân obstacole în calea dezvoltării rapide.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

21 de Comentarii

  1. Maidanzeul Vasilica impreuna cu o Echipa de Oameni de Stiinta Americani au Definitivat infrastructura pentru calea ferata Maglavit Falticeni cu Hyper Speed Train. Calatoria va dura numai 2 Zile in comparatie de 2 Saptamini cit dureaza in prezent pe timp ploios.
    Godacul lui Mutter Merkel e Happy !
    Pe Cuvint…

  2. băi, biden-merkel-boris-macaron !
    voi aveti ?

    băi, joha-cîţu-drula !
    in ce mileniu viitor am putea ajunge sa avem asa ceva ?

  3. Uite de ce S.U.A. si U.E. sunt invidioase pe China,si o denigreaza propagandistic !.Nu peste multi ani China va deveni principala forta economica mondiala,cu toate obstacolele unor rau voitori.Noi ne mandrim cu 100 tranvaie si alea 50% germane.

  4. Chinezi e comuniști, nau habar dă afacerii, să ieie exemplu de la CFR care ie capitalist , adică beletul trebuie să fie cât mai scump , iar trenul să meargă cât mai incet , să beneficeze clientu cât mai mult dă mersul cu trenul, adicălea să se sature dă mers cu trenu, că dă asta a luat belet să meargă cu trenul si să se sature dă mers cu trenul. Păi dacă calatorul a luat belet ieftin și într-o oră a ajuns la destinație, se pune intrebarea, sa săturat calatorul dă mers cu trenul, nu , nu sa săturat de mers cu tenul, ia să meargă calatorul 8-9 ore cu trenul , atuncilea călătoul este săturat, ia ajuns , și-a satisfacut nivelu dă sațietate de a călători cu trenul. Da clientul sătul, ajuns la destinație, CFR-ul multumit, toată lumea ferice, pupat pe peronul gării.

  5. @realistu Stimate Domn: de mult nu am mai râs cu lacrimi! Mulțumesc!

  6. Baaa,cum sa faci ma cu avionul 3 ore pe 1000 de km? Pai e de ala cu elice?

  7. O stire care ne arata cat suntem de departe de lume,chiar daca si noi romanii,suntem in sec 21 !

  8. Si USA e im delir ca trimiseră pe dracu in Spațiu 🙂 dar iPhone tot in China se face :))

  9. care va avea exact aceeasi soarta ca majoritatea „contructiilor” lor. DEZASTRUOS. REPEDE, IEFTIN SI PROST. PROIECT SIGUR COPIAT DE LA CORPORATIILE INTERNATIONALE CARE SI-AU DESCHIS FABRICI CU MANA DE LUCRU „IEFTINA” IN CHINA. ROATA MORII SE INVARTESTE TZAC-TZAC-TZAC…

  10. Fericiti cei saraci cu duhul (si la minte ),caci a lor vor fi viza americana ,piranha,f16 si alte deseuri !

  11. Mare scofala! Dar trenurile lor pot merge cu 30 km/h ca la noi? Acum sa-i vad!

  12. Repet, tehnologie germană.
    „CRRC* has continued to develop the German Transrapid technology under license from Thyssen-Krupp. CRRC’s latest CRRC600 series maglev train will be used on the planned 400km, $US 14.1bn maglev route connecting Shanghai with Ningbo via Hangzhou in China’s Zhejiang province. The Shanghai – Hangzhou project was announced in 2020 and is expected to be completed by 2035.”

    http://www.railjournal.com/passenger/high-speed/german-maglev-test-track-set-for-revival/
    *CRRC Corporation Limited (known as CRRC) is a Chinese state-owned and publicly traded rolling stock manufacturer.

    (dacă excelențele pupincuriste sînt de la ambasada chineză, rog să oprească plenipotențialele minciuni, au destule pricini de laudă)

  13. 1. Cine iti da dreptul sa-i jignesti pe altii cu vocabular de golan ?
    2. Pot intelege filogermanismul tau delirant, dar, pentru buna regula, ti-ar fi util sa mai strangi info despre istoricul levitatiei magnetice si realizarile ei practice in lume.

  14. Aplicatiile teoriilor campului electromagnetic sunt foarte multe si fiecare poate gasi solutii cat mai eficiente.
    Se poate observa ca a fost intuita o asemenea solutie si in cartea Calatoriile lui Gulliver,ptr insula Laputa ,un magnet urias,care levita deasupra electromagnetului.Pentru a utiliza un camp magnetic puternic la un tren ,ca acesta sa nu aiba contact cu sinele reducand frecarea ,s-au incercat diferite solutii in Japonia,Germania,SUA,China,Coreea de sud, cu rezultate nu prea promitatoare si cu multe esecuri si accidente. Japonia si China au avansat cel mai mult.
    China a gasit acum cele mai bune solutii in aplicarea teoremei lui Eamshaw ,privind stabilizarea sistemului dintre electromagneti si magneti –respectiv sinele si trenul obtinand o viteza pe care nu a mai atinso nimeni.Este numai meritul inginerilor chinezi.

  15. ti se strica becu cu led chinezesc din ora in ora,
    zici ca e feshtila.

  16. Mai stiu pe unul pe Levitatie care sta deasupra Solului in Strainatate .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.