(GALERIE FOTO) Moţiunea de cenzură a picat la cvorum

Foto: Timi Slicaru

UPDATE Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că a fost o strategie de a nu se face cvorum pentru ca moțiunea de cenzură să nu fie votată. El nu exclude ca PSD să depună o nouă moțiune în sesiunea Parlamentului care începe marți.
”A fost o strategie de a nu se face cvorum, de a nu se da vot. Eu am spus că vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat vot. Dacă s-ar fi votat o moțiune… Matematic, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a creat cvorum”, spune Marcel Ciolacu.
El a mai spus că există dreptul constituțional de a depune o nouă moțiune sau de a vota această moțiune.
„Ca să amâni ceva, înseamnă că e ceva pe ordinea de zi. În acest moment nu e nimic pe ordinea de zi, deci nu avem ce amâna”, mai spune Ciolacu.

UPDATE Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenți doar 226 de senatori și deputați, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
.„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am constatat inexistența cvorumului nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Moțiunea de cenzură a fost depusă de 205 parlamentari PSD, fiind intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.
PNL, USR, PMP și UDMR au anunțat că nu vor participa la vot.
Pentru ca guvernul să fie demis, era necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

UPDATE Premierul Ludovic Orban declară că moțiunea de cenzură depusă de 206 parlamentari PSD „este consumată” și este în afara cadrului constituțional. El respinge acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.
„Moțiunea este în afara cadrului constituțional. Așteptăm decizia Curții. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar trebuie așteptată decizia CCR”, spune Ludovic Orban.

El respinge scenariul în care votul moțiunii de cenzură ar putea fi amânat și respinge acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.

„De mâine începe sesiunea ordinară, asta e o altă invenție și năzdrăvănie, să intri cu moțiunea într-o altă sesiune. Înțelegere în momentul în care depune o moțiune de cenzură? Ce înțelegere? E înțelegerea că ei vor să ne dea jos și înțelegerea că noi vrem să ne apărăm”, adaugă premierul.

UPDATE Parlamentarii UDMR nu vor vota moțiunea de cenzură deoarece este o luptă de putere între PSD și PNL, anunță liderul Uniunii, Kelemen Hunor.
„Am înțeles de la PSD că au majoritate fără noi, asta înseamnă că există și cvorum. Dacă ai majoritate, ai și cvorum. În ce privește moțiunea, e lupta pentru putere între PSD și PNL. Din aprilie până săptămâna trecută, în foarte multe situații, PNL și PSD sunt foarte apropiați. Merg împreună, mai ales când, ca să citez un contemporan, vine cineva cu cretinismul sau alte cretinisme, atunci ei sunt foarte rapizi. Merg înainte, se aruncă la vot, fac majorități. Azi trebuie să lăsăm să se descurce ei cu această moțiune”, a anunțat, la Digi24, Kelemen Hunor.

UPDATE Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că toți parlamentarii social-democrați sunt prezenți pentru a vota moțiunea de cenzură, dar că, pentru a fi respectate legile de protecție sanitară, nu puteau fi în sală 465 de deputați și senatori.
„Toată lumea este prezentă. Ca să respecți legile țării nu poți să bagi 465 de parlamentari în plen. Toți de la Partidul Social Democrat vor fi prezenți”, declară Marcel Ciolacu.

UPDATE Ședința în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, a fost suspendată o oră.

La deschiderea ședință au fost prezenți 170 senatori și deputați din totalul de 465.

Dacă se va constata că prezența nu este suficientă, este posibilă o amânare a votului la moțiunea de cenzură.

Premierul Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său sunt prezenți în sala de plen a Parlamentului.
Orban afirmase că poziția politică a liberalilor este foarte clară – „noi nu participăm la această poțiune de cianură”.
Parlamentarii PMP și USR au anunțat că nu vor fi prezenți în sală.

Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

Parlamentul dezbate și votează moțiunea într-o ședință care începe la ora 14.00.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara la depunerea moțiunii liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Recent, acesta spunea că „sunt suficiente voturi” ca moțiunea de cenzură să treacă. Marcel Ciolacu afirma că liderii ProRomânia, ALDE și PPUSL au declarat că deputații și senatorii acestor formațiuni vor vota în favoarea moțiunii de cenzură.

ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.
Cu toate acestea, PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. „Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moțiunea PSD ar fi trebuie să se intituleze: Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil”, a scris duminică pe Facebook Florin Roman.
USR și PMP au anunțat că nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură, în timp ce UDMR a susținut că va decide luni cum va vota, cu toate că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că „există cel puțin 1.000 de motive ca UDMR să voteze împotriva Guvernului”, însă există și contraargumente.

Anterior, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus la CCR sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

51 de Comentarii

  1. Circ politic de cea mai joasa speta, nu se justifica sa platesti de la bugetul statului o adunatura politica lipsita si de cel mai elementar bun simt.

  2. exista urna mobila, de ce persoanele absente din cauza izolarii/bolii nu pot vota prin afisarea unui mesaj pe un site oficial al Parlamentului?
    de ce se ingradeste dreptul la vot pe baza de Covid?

  3. pesedeii nu mai au incredere in sefii lor.
    Sa vina tovarsul Iliescu, om de incredere, care nu a intinat ideealurile socialiste, tovarasi!
    Brates, fa un apel la televiziunea nationala!

  4. Pentru dărâmarea guvernului anterior, PNL-ul a adus la vot până si pe un deputat bolnav de cancer terminal, in carje si sustinut de colegi. Să vedem cum se vor comporta astăzi.

  5. PSD face doar un joc de imagine pentru prostime.Ca apoi sa zica, uite bre, nu ne-a lasat Johanis sa dam jos guvernul. Cum se zice mereu gasesc ei un dusman pe care sa dea vina. De data asta faza cu Soros nu merge.

  6. Motiunea asta scoate la suprafata acoperitii din opozitie, in special din PSD. Nu prea e normal dupa normele UE, dar asta-i Romania. Si nu pot decat sa-l felicit pe Iohannis si subalternii sai securisti de cum au reusit sa preia PSD-ul si sa-si creeze si „opozitia mea”.

  7. Nick, aveti in cap numai securisti. Dar vezi ca numai in PSD sunt, pro-rusi.

  8. Să nu treacă moțiunea, să se vadă moțul cxxxxxlui liberal, fix înainte de alegeri, cât de sus a ajuns.

  9. Cu cât ești mai de dreapta cu atăt trebuie furi mai bine, alfel ești stângaci.

  10. Urmasii lui Basta au tradat din nou.Nimic surprinzator.
    Asa se intampla cand clopotele bat la Budapesta si pentru Bucuresti.

  11. Cine mai spune aici ca PSD e un partid de patrioti sa-si aduca mereu aminte de toate blaturile cu UDMR.

  12. NU VA CÃDEA,NICI UN GUWERMER.TOTUL ESTE UN MIC SOTRON DE A LU CIULAC.

  13. Pozele cu Orban cu masca dar si cu mina la gura, ca nu cumva „agenturili” sa-i citeasca pe buzele de consumator ce spune in telefon sint antologice ! Vreau sa spun, din antologia prostiei omenesti ! Cit despre UDMR … aceasta mizerie ar merita din plin sa mai stea pe tusa vreo citiva ani ! Pacat insa ca, pe post de „call-girl”, e chemata la partuze de toti nenorocitii, rind pe rind !

  14. Conu Leonida față cu reacțiunea
    …………….
    LEONIDA (pierdut): Nu e revuluție, domnule, e reacțiune; ascultă: (citește tremurând) „Reacțiunea a prins iar la limbă. Ca un strigoi în întunerec, ea stă la pândă ascuțindu-și ghearele și așteptând momentul oportun pentru poftele ei antinaționale… Națiune, fii deșteaptă!” (cu dezolare) Și noi dormim, domnule!
    ……………
    EFIMIȚA (înseninându-se și prinzând limbă, cătră Leonida cu umor): A fost lăsata, secule!
    ……………

  15. Exact la fel vor castiga si alegerile la primarii si nu numai! Au pierdut sansa reinventarii si reincrederii tot pe mana lor! Alta dovada de seriozitate, mai pot arata psd-istii dupa plecarea din partid a lui ponta?! De parca ponta ar fi dat foc la clubul Colectiv! Acum se invarte roata in stil bumerang.

  16. Greșeală de strategie a conducerii PSD. Moțiunea trebuia depusă mai demult dacă vroiau să pice guvernul. Le-a dat șansă celor de la PNL să se replieze și să să negocieze cu alte forțe politice ca moțiunea să nu treacă. Nici nu cred că se mai poate vota această moțiune în sesiunea ordinară. Această conducere a PSD aleasă la Congres este fără viziune, greoaie în luarea deciziilor și neagreată de mare parte din membrii săi. Le-au plecat primari, parlamentari, moțiunea nu s-a votat și nici nu au forță de negociere. PNL nu a câștigat mare brânză, iar PSD nu se regăsește nici după alegerile interne. La anu’, la Congresul PSD trebuie aleasă o conducere formată din oameni cu viziune, hotărâți în luarea deciziilor.

  17. Nu tot PSD-ul i-a investit pe astia ultima data?

    PSD-l merge la votat motiuneam, la cacealma, sa demonstreze prostimii ca ei cica isi fac treaba de opozitie si puterea cica isi face treaba luptandu-se cu opozitia. Situatie Win-Win la meciul Putere-Opozitie evident vor iesi in castig din facut circ, PSD-ul sa zica noi am incercat dar cvorumul nu ne lasa. Orban sa zica noi am rezistat deci guvernam bine. Cica.

  18. @zmeul, nu fi asa suparat cand se pomeneste de securitate. De mult se spune ca am preluat PSD-ul via acoperitii din partid. Ce sa negi cand este atat de evident? Ciolacu una spune dar cand vine timpul faptelor nu iese din ordinele d-lui Iohannis. Comentatorii aia rai de gura spuneau inca de la inceputul verii ca Ciolacu nu va depune motiune , iar cand va depune va avea grija sa nu treaca, atitia parlamentari vor fi deconectati de la PSD de cati va fi nevoie ptr ca motiunea sa nu treaca. Nu e nimic rusinos aici, asa se face politica in RO. Pacat doar de cei care credeau ca in RO exista un partid de stanga care sa reprezinte interesele pensionarilor si a celor care muncesc cu contract de munca.

  19. pesedeaua, nu mai este.
    Poate moare si Antena 3.
    Ambele au manelizat boborul.
    S-o mai intoarce Dumnezeu si spre noi, caa dupa 45 de ani de crancen comunism, ne-au mai calarit si odraslele lor 30 de ani.

  20. PARLAMENT = COCINA asa-ziselor partide si asa-zisilor politicieni !!
    Nimic altceva.

  21. Corector PSD nu este partid, ci o adunatura de mafioti. Faza cu securitataea, e asa o sperietoare .

  22. tanase ctinPentru-a cîştiga o pîine, /Mulţi o iau de la-nceput, /Rătăcesc prin ţări străine? /Şi cu asta ce-am făcut? //

    Traversam ani grei cu crize, /Leul iar a decăzut, /Cresc întruna taxe-accize? /Şi cu asta ce-am făcut? //

    Totul este ca-nainte, /De belele n-am trecut, /Se trag sforile, se minte, /Şi cu asta ce-am făcut? //

    Se urzesc pe-ascuns vendete, /Cum nicicînd nu s-a văzut, /Ţara-i plină de vedete, /Şi cu asta ce-am făcut? //

    Pleacă-ai noştri, vin ai noştri! /E sloganul cunoscut; /Iarăşi am votat ca proştii, /Şi cu asta ce-am făcut? ?

    Constantin Tanase

  23. minoritatile sunt cu puterea asa ca daca puterea nu a fost nici ei n-au fost…deci 465-226=239

    Orban NU MAI REPETA CA PSD-ul ARE MAJORITATE CU 200 de parlamentari, tu ai mai putin de 150, dar ai toate minoritatile de partea ta si asa ai devenit valoros mai ales pt pensionari si parinti care sunt in extaz dupa cat BINE faci…

  24. Constantin Tanase: „Ne-am trezit din hibernare /Şi-am strigat cît am putut: Sus Cutare! Jos Cutare!? Şi cu asta ce-am făcut?//

    Am dorit, cu mic, cu mare/ Şi-am luptat, cum am ştiut/ S-avem nouă guvernare?/ Şi cu asta ce-am făcut?//

    Ca mai bine să ne fie/ Ne-a crescut salariul brut, /Dar trăim în săracie? /Şi cu asta ce-am făcut?//

    Ia, corupţia amploare,/ Cum nicicînd nu s-a văzut / Scoatem totul la vânzare? Şi cu asta ce-am făcut? //”

  25. Ne intoarcem de unde am plecat, adica la „partidul-stat”, de data asta condus clar de Noua Securitate ! O fratie mafiota transpartinica pe modelul masoneriei sau al organizatiilor mafiote sau camorriste clasice (cu care cred de altfel ca au si legaturi …) si pentru care cred ca state precum Coreea de Nord crapa de invidie si nerabdare sa ia lectii !

  26. Orban a cumpărat Antena 3, cu bani de la buget. A mai cumpărat primarii PSD. Cumpără tot PSD-ul la tonă, dovada moțiunea.
    Ciolacu nu joacă, ci se joacă de-a opoziția.

  27. @Vai vai, ca pnl-istii nu sunt odraslele comunistilor? Dupa tine, „Vai vai” odrasle de bine si odrasle de rau? Toti se trag din comunisti, cauta-i la carnete. Singura deosebire dintre ei este ca unii sunt rosii si altii galbejiti. Nu va mai dati cu fundu’ de pamant ca toti au radacini comuniste si nu au ei nici o vina, asa erau vremurile. Putini nu au fost, din convingere, putini au avut demnitate si nu le-a ridicat nimeni nici o statuie. Depun marturie.

  28. Se Impune Starea de Alerta si dupa 15 Septembrie 2020 , ultima Stire .

  29. PNL si Iohannis, ma rog, ordinea este inversa, mimeaza guvernarea, iar PSD mimeaza opozitia. Cum sa iesim la liman cu asemenea exemplare !? Greu, foarte greu de decis la vot cu privire la alegerile parlamentare.

  30. 1988 – 3.700.000 membri ai PCR din 22.800.000 populație totală (1992): 16,23%

    Iată ce ne zice și Wikipedia românească:
    ” În anul 1974 PCR întrunea 2,5 milioane de membri (11,5% din populație). În 1989, PCR avea circa 4 milioane de membri (18% din populația României). Dacă sunt luați în considerare membrii UTC, precum și informatorii Securității Statului, se poate considera că România devenise sub Ceaușescu una dintre cele mai comunizate țări. PCR a ajuns să fie partidul comunist cu efectivul cel mai numeros din țările europene din sfera de influență

  31. Foarte bine! Sa ramana ciuma galbena la guvernare pana cand colonia va fi vanduta in integralitatea ei pe un leu. Asa popor, asa tara, asa conducatori slugi .

  32. Un fel de ”na-ți-o bună că ți-am frânt-o”,..sau ”pe cai că se filmează”..și ”fă-te că lucrezi Mitică”… doar polimea crede că in politic tăiem frunza la caini… Deci au făcut circul, au motive cu toții de satisfacție, pot să-și rupă gura pe sticlă,.. căscații primitivi care se uită se cred reprezentați,. Mai mult cred că există un PSD și un PNL.. chiar dacă in fața lui se trădează și se migrează iarăși dela unii spre alții, după ce au mai fost odată ”dincolo”.. Deci e un circ specific românesc, aproape ca la ușa cortului..Să mai vrei din ăștia,..hmmm,.

  33. Se vedea de la o poștă că nu e nimic real toată politica asta actuala nu pare a fi ceva autentic!, adevărat. Guvernarea la fel.

    Iohannis n-a schițat vreo urmă de disperare ca în alte dăți când era Dragnea care chiar îi făcea probleme în marșul de a acumula total puterea. Acum Iohannis controlează atât puterea cât și opoziția. Ciolacu și restul conducerii PSD de deocor fac figurație în Parlament.

  34. bucurati-va, dar nu prea mult pt ca daca sunteti bugetari vor urma restructurari si nu se stie daca va ajuta carnetul de partid, daca sunteti patroni, va trebui sa stiti cum sa sariti vorba lui Orban ca sa supravietuiti, intr-o societate unde nu exista un echilibru intre cei la putere si cei din opozitie se ajunge la tiranie, asa ca bucurati-va ca singurii care au avut de gand sa aiba grija de bunicii vostri au fost PSD, asa ca acum din somaj s-ar putea sa le cumparati si cate o paine, daca nu sunteti bugetari de LUX sau ei pensionari de LUX, adica fosti nomenclaturisti, rai atunci, buni acum pt ca va sunt voua bunici si va ajuta inca…

  35. Toate partidele care au detinut puterea locala, regionala sau centrala au facut parte din clasa politica care au aprobat sau aplicat legislatia privind retrocedarile… S-au retrocedat terenuri in exces iari toti primarii, prefectii, guvernantii…, stiu? cat teren s-a retrocedat in localitatea lor… De aceea ABSOLUT TOTI CEI IMPLICATI IN EXCESE… ASCULTA DE COMANZILE PRIMITE DE SUS… Ciolacu face curatenie… exclude incomozii din PSD… aceasta este misiunea sa secreta… PSD este un partid care STIE ca si PNL povestea retrocedarilor necontrolate vreme de peste 30 de ani… UN politician care nu spune nimic despre totalul retrocedarilor si despagubirilor din circumscriptia sa … NU ESTE SANTAJABIL !? Traseismul inexplicabil poate fi perfect explicabil… De aici si codeala … nimeni nu poate carti impotriva comenzilor primite de la cei care detin informatii secrete cu retrocedari excesive si despagubiri nenumarate…

  36. livia Livia, din prostie nu se plange. Asa popor care vrea sa traiasca in prezent pentru viitor, nu in trecut. Voi nostalgicii ne-ati adus in actualitate toate sccursurile din PCR. Esti mandra de ei? Pe ei ii plangi? Sa va fie rusine ca v-ati fugarit copiii din tara.

  37. pt corectorul si vai vai, de ce induci in eroare lumea. In ce sesn PSD a avut grija de bunici? I-a facut sclavii lor injosindu-i. De cand PSD are bani de pensii,e partid caritabil sau ce? Banii se dau din buget,din taxe,impozite,din ce se colecteaza de la privat in mare masura.Daca economia merge,se fac investitii,cresc si lefurile,implicit si pensiile.Dar cand dai pomene electorale,cresc imediat preturile,iar acea marire nici nu exista. Si inca un lucru, dar de tinerii acestei tari de ce nu s-a preocupat PSD? Pentru ca pe o parte i-a fugarit, iar pe cealalta ramasa nu i-a putut cumpara. Ati creat iluzia ca PSD e cel care da. Nu, e cel care cumpara voturi, nu conteaza cum. Daca bunicii au fost pacaliti sa voteze PSD,tinerii nu o vor face.Vor viata lor in demnitate,vor prezentul ,nu trecutul. Si nu mai amesteca sentimentele oamenilor in prostia numita PSD.

  38. Si-au aparat scaunul si ciolanul.Nu exista partide politice in Parlamentul Romaniei,ci numai grupuri de interese care nu au nici o legatura cu exercitiul democratic si statul de drept.Personaje cu moralitate extrem de dubioasa care se vand si se cumpara in functie de interesele marilor puteri ca vitele la targ.Printre etnii se spun clanuri,in politica acelasi lucru,tot clanuri.Actuala putere PNL ,mai bine spus clanul PNL ,guvernul clanului si bulibasa clanului trebuiesc felicitati de grija deosebita pe care o au permanent fata de populatia tarii,aducand noi victorii de popularitate,ajungand prin grija personala a lui Wernner Klauss Johannis de ajunge fapt unic in istoria tarii de a devansa China,mare lucru sa intreci China la Covid.Daca traia Ceausescu ce ar fi patit sabotorii sanatatii , care refuza sa acorde masti gratuite saracilor si elevilor de scoala din mult prea multa lacomie si necinste?

  39. Domnule MARCEL CIOLACU prima acțiune care o întreprideți în calutate de noul șef al PSD este un eșec major. Ca minimă demnitate și responsabilitate astă seară ar trebui să intruniți conducerea PSD și să vă anunțați demisia din funcția de conducere. Eșecul dovedește că sunteți amator, că nu ați evaluat bine momentul, când mâine începe sesunea Parlamentară puteați să mai asteptați să se înfunde guvernul Orban cu bâlbele de deschidera Școlii. Acuma purceaua e moartă în coteț. PNL adaugă câteva procente la sondaje, domnul Iohannis țupăie ca cineva din trecut când a capitulat Franța, PSD scade în sondaje și la credibilitate. Deci domnule Madcel Ciolacu dacă aveți minim de onoare, DEMISIA!

  40. pe aici!
    Mai tovarasi, nu ma dau in vant dupa liberali dar decat cu comunistii, mai bine de 1000 de ori cu Orban.
    Voi nu vedeti ca e mai liniste, ca se fura mai putin? Ma tata, pe vremea lui Dragnea, in fiecare dimineata, te asteptai la o catastrofa.
    Ati uitat de Grindeanu, Tudose, Veoreaua…

  41. Buhaiul ala de la PNL cu cartonul lui,se lauda ca a scazut inflatia fatza de 2019,dar blegul si gasca lui se dau singuri in gat pentru ca nu a scazut inflatia de mai multa munca si produse sub guuvernarea lor de kk ,ci pentru ca romanii au din ce in ce mai putini bani,asta pentru ca Iohannis si slugile lui,in loc sa ia masuri concrete de izolare a celor care au adus virusul de afara ,cum au facut altii ca problemele cu virusul sa fie mai putin daunatoare,au blocat haotic toata economia tzarii,iar acum,”pas cu pas”…VINE NOTA DE PLATA,dar pe care nu o platesc ei,adica Iohannis si slugile lui cele cramponate de scaune la guvernare,ci o vor plati toti romanii.Dar de ce nu pune buhaiul ala pe carton si cu cat au crescut preturile fatza de 2019 in guwerneaua lor?

  42. Felicitari PNL ! Se vede ca ati invatat ceva de la Basisti ! Cum sa castigati prin boicot…
    Peneleprele dreq !…..

  43. @ Câțuvencule,este drept ca Ciolacu,la fel ca si Orban,Iohannis,Catzu si alte caricaturi,nu au fatza niciunul sa fie sefi pe undeva,nici macar pe la spatii verzi,dar nu se poate face comparatie de „eshece” la motziuni intre singura motiune PSD netrecuta de cvorum si zecile de motiuni PENIBILE si pline de falsuri si tupeu,motiuni ale PNL,motiuni care nu intruneau la vot nici macar numarul celor care,cica, semnasera initierea lor.Dar,oricum,sunt aspecte fara importantza,pentru ca romanii,cu guwernea Orban,sau alta guwernea,vor tropai ca surda-n hora si vor consuma tot tacamul de la Realesul lor,asa dupa cum le-a trebuit.

  44. Am ajuns rau de tot! Indolenta , nepasarea , incompetenta, chiulangita cronica, si-au gasit cuib in Parlament ! Pai , asta-i politica , sa nu te prezinti la vot , cand normal trebuie sa votezi indiferent cum ? Acum , Parlamentul nu mai este al tarii , ci tara este a Parlamentului ! Pe cine slujeste Parlamentul ? Cumva tara ? Dupa cum se vede , nu ! Doar interesele lor meschine , personale , sau de grup ! Va veni si ziua alegerilor parlamentare! Atunci o sa ne intrebam si noi precum „cetateanul ” lui Caragiale : ” Eu cu cine votez ? ” Dragilor , n-are nicio importanta : aceiasi Marie cu alta palarie ! Eu unul , n-o sa ma duc la vot ! Ce sa caut ? Sa servesc, pe cine ? Cumva tara ? Aiurea !

  45. Securistul de Puie Monta rade fericit! A avut dreptate cand a spus ca motiunea nu trece! A fost bine informat! Inca odata si-au batut joc de amarastenii de romani care au crezut ca scapa de gasca asta de banditi care fura ca-n codru, numiti „guvernul meu”! Secu de Ciolacu spune data viitoare va trece! Bai circusantilor, noi ne-am saturat de circul vostru „in numele poporului”, duceti-va sa nu mai auzim de voi! Toti la un loc! Nici unul nu faca ceva pentru romani! A avut dreptate batrinica, fie-i tarina usoara, cand spunea ca si matura trebuie schimbata!

  46. Degeaba s-a hăhăit mircica- bade în A3 comentând gestul”mâna peste mască!”..hăăăhăă…versatul vorbitor si-a ferit damful(din instinct) dar mai ales volumul..era la silențios….PS.Cea mai fotogenică vice din toate timpurile.As face-o siglă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.