Viitura pe Dunăre. Nu mai este cum s-a zis

Apele Române au informat că datorită atenuării, data de intrare în țară a viiturii s-a decalat pentru 1 octombrie și va avea valoarea de 8000 mc/s.

Debitele Dunării la intrarea în țară erau miercuri la valoarea de 6600 mc/s (aproape dublu față de media multianuală a lunii septembrie, 3800 mc/s) și vor fi în creștere ajungând până la valoarea maximă de 8000 mc/s în data de 1 octombrie, conform prognozei emise de colegii noștri de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor precizează sursa citată într-un comunicat.
”Prognoza a fost elaborată pe baza ultimelor date din bazinul Dunării, a estimărilor şi a informaţiilor suplimentare primite în urma consultărilor avute cu experţii de la Centrele Naţionale de Prognoze Hidrologice din Ungaria şi Serbia, a precipitaţiilor prognozate pentru următoarea perioadă, precum şi a modificării atenuării acestei viituri în zonele natural inundabile, în amonte de Bogojevo. De aceea, atenuarea este mai mare faţă de condiţiile anterioare (ca urmare a reducerii semnificative a debitului maxim şi a volumului undei de viitură).
Având în vedere estimările ulterioare emise de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în situația în care se vor înregistra precipitații suplimentare pe afluenții interiori ai Dunării, la intrarea în țară, această prognoză va fi reactualizată.
Menținem monitorizarea strictă a nivelurilor și a liniei de apărare de la Dunăre, iar dacă situația o va impune, formațiile de intervenție vor fi dublate cu agenți hidrotehnici.
Hidrologii de la nivelul celor 7 Administrații Bazinale de Apă- Apele Române Banat, Apele Române Jiu, Apele Române Olt, Apele Române Argeș-Vedea, Apele Romane Buzau-Ialomita, Apele Române Prut-Bârlad și Apele Romane Dobrogea-Litoral transmit permanent informațiile despre nivelurile Dunării în vederea reactualizării prognozelor și după caz a emiterii unor noi avertizări/atenționări hidrologice.
Au fost informați deținătorii de lucrări hidrotehnice, inclusiv Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare pentru a verifica subtraversările la diguri, precum și stadiul de funcționare a stațiilor de pompare.
Mii de saci, materiale și utilaje au fost aduse aproape de sectorul românesc al Dunării. Au fost inspectați la pas cei 1100 km de diguri din administrare, precum și punctele vulnerable care au fost, în funcție de situație, consolidate”, se mai arată în comunicatul citat.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Viitura a aflat că domnul Boloş forţează emiterea unei OUG pentru impozit de 10 %, înregistrare în SPV şi emiterea unei e-facturi la fiecare trecere prin ecluză / generator.

  2. Hotărâți -vă odată…vine sau nu vine viitura pe Dunăre?…nu de alta dar Mutul nu știe ce să facă,a auzit că a intrat viitura in doua case din sighii…

  3. Viitura? Ce spuneam când a început corul viitorilor pe Dunăre în Ungaria ? Citez: Până să ajungă în România, iriga tot în Ungaria și restul tarilor, în România canci viitura, sau, viitura mincinoasă! Dar, conform prognozelor politice: viitura e pe vine!, oameni buni! Nu a ținut aceasta teroare!

  4. pe gurnaliștii care prevedeau mari probleme chiar si in Bucuresti. (Ce, numai la buda cu pestă, cu care stateau toata ziua in gură?)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.