Week-end cultural la Orăștie

Continuând seria de întâmplări culturale reunite sub genericul „Fără cultură suntem doar un cult hrănit de ură!”, organizate de gazetarul Dan Orghici, încă două manifestări au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Salon de pictură în amintirea lui Aurel Nedel

Vineri, 19 aprilie, în sala expozițională „Sinagoga” de lângă Cetatea Orăștiei, a fost vernisat salonul de pictură în amintirea lui Aurel Nedel. La acest eveniment, comunitatea prietenilor maestrului Aurel Nedel a adus pios „Omagiu Aurel Nedel la 10 ani de la trecerea în eternitate”, readucând în atenția publicului câteva dintre creațiile maestrului – natura statică, portretele, autoportretele şi peisajele cu nesfârșitele revărsări de culoare şi lumină.

Lucrările prezentate care ne poartă spre rădăcinile artei moderne românești sunt din colecțiile personale ale iubitorilor de artă din orașul în care oarecând se traducea o parte a Bibliei cunoscută sub numele de „Palia de la Orăștie”.

Concert de chitară Gabriel Petric

Sâmbătă, 20 aprilie, în aceeași primitoare sală, orăștienii s-au bucurat de virtuoase interpretări la chitară, cantautorul Gabriel Petric propunând spre audiție o serie de melodii scrise pentru chitară.

Gabriel Petric spunea cândva: „Muzica e dincolo de perfecţiune, aşa cum perfecţiunea e dincolo de muzică. Mi-a trebuit ceva timp să aflu că există ceva mai important decât virtuozitatea pe care o apreciem cu toţii: bucuria de a cânta, de a da contur prin vibraţii tonale emoţiilor nedesluşite.” Și da a fost o seară a emoțiilor și a virtuozității, seară în care ne-am bucurat de muzică.

Seria de întâmplări culturale reunite sub genericul „Fără cultură suntem doar un cult hrănit de ură!”, va continua săptămâna aceasta. Iubitorii de cultură vor putea lua parte la:

„Povești cu și despre azi și mâine” prezentare de autor și dialog cu scriitorul Dumitru Hurubă. Evenimentul va avea loc joi, 25 aprilie de la ora 17, în sala expozițională „Sinagoga” de lângă Cetatea Orăștiei.

Vernisajul expoziție de pictură „Gavril Tengheru – Profesorul meu”, eveniment care va avea loc în ziua de Florii, duminică 28 aprilie tot în sala expozițională „Sinagoga” de lângă Cetatea Orăștiei cu începere de la ora 17.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Orghici 132 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.