Wimbledon 2014: Simona Halep are graţie, inteligenţă, este steaua generaţiei sale

„Un grup select de jucători au capacitatea de a face să pară că nu depun efort în timpul meciului. Simona Halep se numără printre ei”, scrie wimbledon.com. Simona o va întâlni în turul doi pe ucraineanca Lesia Tsurenko, începând de la ora 19.30.

„Pentru o jucătoare care, până anul acesta, are doar două victorii la Wimbledon, cota Simonei Halep nu a fost niciodată mai mare. Cei care au aisitat la victoria ei cu 6-2, 6-2 în faţa braziliencei Teliana Pereira vor confirma cu siguranţă că românca justifică toată reclama bună din ultima vreme”, scrie site-ul oficial al turneului de la Wimbledon.

Un grup select de jucători au capacitatea de a face să pară că nu depun efort în timpul meciului. Halep se numără printre ei – foarte rar a fost prinsă pe picior greşit de Pereira, terminând meciul cu doar nouă greşeli neforţate de adversar. Se mişcă cu graţie, loveşte inteligent şi nu ţipă, nu are ticuri şi pumnii încleştaţi ca alte jucătoare.

Palmaresul lui Halep la Wimbledon – acum de trei victorii şi trei înfrângeri – trebuie să fie citit cu un bemol. În ultimii trei ani, ea a pierdut după câte trei seturi şi întotdeauna în faţa unei adversare mai bine clasate. În 2011, adversara sa a fost Serena Williams, iar anul trecut, tot în turul doi, Na Li.

În ultimele 12 luni, jucătoarea de 22 de ani a făcut cu succes trecerea de la numărul unu WTA la junioare la top 10 WTA la senioare. Şase titluri în 2013 – inclusiv unul pe iarbă, la Hertogenbosch – au fost urmate de al şaptelea, la Doha, care a propulsat-o în top 10.

Oricum, adevărata intrare în top a avut loc în această lună, odată cu finala de la Roland Garros. Halep a pierdut după trei seturi de luptă în faţa Mariei Sharapova, dar şi-a confirmat statutul de stea a generaţiei ei.

Când Halep şi Pereira au părăsit arena centrală, la ora şapte (ora Londrei), soarele aproape că apunea. Numărul trei mondial a avut un start perfect, făcând un break în primul game. Brazilianca, o jucătoare ofensivă, a fost pur şi simplu impiedicată să îşi folosească forehand-ul, în timp ce Halep a făcut faţă oricărei presiuni şi a condus jocul. Mişcările sale au fost mai iuţi, loviturile mai puternice, iar atingerile mai abile. Dacă îşi va menţine această formă, va apărea o noua stea de Grand Slam.

Simona Halep: „Nu e uşor să fii cap de serie, dar e şi frumos să fii aici”

“A fost un start perfect”, a spus Halep. “Primul tur este întotdeauna dificil, dar azi am jucat bine. Arena este minunată şi m-am bucurat de fiecare moment.”

Cap de serie numarul trei 3 în 2014, Halep nu va întâlni un alt cap de serie mai devreme de turul patru. Cu forma pe care o are, poate ajunge în cea de a doua săptămână de concurs, dar lui Halep îi este teamă să privească prea departe.

“Este greu de spus acum, pentru că am un parcurs mai uşor, deoarece sunt cap de serie şi asta e normal”, a spus ea. “Turul următor voi juca împotriva lui Tsurenko. Este o jucătoare bună. Am jucat împotriva ei anul trecut şi a fost un meci greu.”

“Simt puţină presiune”, a recunoscut ea când a fost întrebată despre poziţia ei între capii de serie. “Este normal, dar vreau să trec peste asta şi să mă concentrez şi să mă gândesc la ce am de făcut pe teren. Nu e uşor să fii cap de serie, dar e şi frumos să fii aici.”

“Deci sunt foarte concentrată. Vreau să dau tot ce pot pe teren şi să încerc să fiu cât mai bună. Vreau să joc multe meciuri aici, vreau să câştig fiecare meci şi fiecare turneu, dar nu e uşor. Voi încerca să dau totul pe teren. Am un scop în fiecare şi vreau să mă lupt pentru el”, se incheie articolul elogios dedicat Simonei Halep de siteul Wimbledon.com.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.