Zeci de tablouri și sculpturi furate în Belgia, descoperite la București

Zeci de tablouri și sculpturi furate în urmă cu șase luni dintr-un seif din Belgia au fost descoperite la București. Anchetatorii nu au reușit să găsească toate operele de artă care au dispărut din depozitul belgian.

Ancheta este coordonată de autorităţile judiciare belgiene care au solicitat ajutorul anchetatorilor români.

În urma unei percheziții care s-a desfășurat miercuri, în București, aceștia au descoperit 46 de tablouri.

Totuși, polițiștii belgieni caută 59 de opere de artă care au dispărut în luna martie dintr-un depozit din orașul Anvers.

„Autorităţile judiciare belgiene efectuează cercetări cu privire la sustragerea de către persoane necunoscute la data de 02.03.2021 dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers a unui număr de 59 de opere de artă – tablouri şi sculpturi, apreciate la o valoare de aproximativ de 160.000 euro. Astfel, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor indicate în ordinul european de anchetă, la data de 15.09.2021 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a desfăşurat activități, respectiv o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate un număr de 46 dintre tablourile sustrase, ce urmează afi predate autorităților judiciare belgiene”, au anunțat reprezentanții Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti

Cercetările vor fi continuate de către autoritățile judiciare ale Regatului Belgiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Exact în Anvers, loc ce „Petrov” îl cunoaște foarte bine… Pentru asta voia el intrarea în „Spațiul Schengen”… Acces ne-îngrădit!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.