Zelenski: Avem nevoie de onestitate în relaţiile cu NATO; Unii se tem de Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat cã Kievul doreşte „onestitate” în relaþiile sale cu NATO, cu câteva zile înaintea unui summit crucial al Alianţei Nord-Atlantice în Lituania.

„Avem nevoie de onestitate în relaþiile noastre”, a afirmat Volodimir Zelenski în faþa presei la Praga, alãturi de preşedintele ceh, Petr Pavel.

„Este timpul sã demonstrãm curajul şi puterea acestei alianţe”, a adãugat el.

„Avem nevoie de aceastã motivaţie”, a insistat Zelenski.

Volodimir Zelenski a spus cã Ucraina ar dori sã primeascã o „invitaţie” de a se alãtura NATO la summitul Alianţei, prevãzut sãptãmâna viitoare în Lituania.

Aliaţii cautã încã o linie comunã privind garanţiile de securitate pe care sunt dispuşi sã le acorde Kievului, precum şi în legãturã cu invitaţia adresată Ucrainei de a adera în cele din urmă la NATO.

La summitul de la Vilnius, NATO doreşte sã organizeze prima întâlnire a noului consiliu NATO-Ucraina cu Volodimir Zelenski.

Exprimându-se la Praga, Volodimir Zelenski a spus că doreşte ca Ucraina să primească un „semnal clar” că va adera la NATO. De asemenea, a apreciat că vorbele dând asigurãri că uşile sunt deschise pentru Ucraina „nu sunt suficiente”.

„Ucraina nu a primit o invitaţie într-o formã sau alta”, a spus Zelenski. „Cred cã este necesar sã demonstrãm puterea şi unitatea Alianţei”, a adãugat el.

Preşedintele ucrainean a spus cã înţelege cã ar putea fi dificil sã obţinã sprijinul tuturor membrilor NATO, deoarece unii „se tem de Rusia”.

Referitor la contraofensiva ucraineanã, el a recunoscut cã „nu este rapidã”, dar trupele Kievului înainteazã.

„Ofensiva nu este rapidã, asta e un fapt”, a recunoscut el. „Dar, cu toate acestea, avansãm, nu ne retragem, ca ruşii”, le-a declarat jurnaliştilor preşedintele ucrainean la Praga, alãturi de omologul sãu ceh, Petr Pavel. „Acum avem iniţiativa”, a subliniat el.

Volodimir Zelenski a sosit joi searã la Praga, dupã o vizitã în Bulgaria pentru a discuta despre aderarea la NATO şi a pleda pentru o accelerare a livrãrilor de arme de cãtre aceastã ţarã mare producãtoare de muniţie, în plinã contraofensiva a Kievului.

El este aşteptat vineri la Istanbul, unde se va întâlni cu şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. ?-ul iar a tras CEVA ALB pe nas…
  De o lună tot „inaintează” spre faimosul MEGAORAȘ numit Cinci_Bordeie (Piatîi_Khatki), dar încă n-a ajuns…?

 2. vineri la Istanbul… se va întâlni cu şeful statului turc Erdogan care-i va da o invitație sub forma unei savuroase plăcuțe suedeze. Sprijinul românilor nu-l are, noi nu tragem pe nas, preferăm să ne temem de rusia nu să servim banderism dimineațâ, la prânz și seara.

 3. Mda … „viteazul” asta sigur nu se teme de Rusia ! Plecat sa faca turul Marii Negre, incepind din Ucraina (in sens „trigonometric”, invers sensului acelor de ceasornic) a fost in Bulgaria, apoi in Turcia … va urma probabi, in acelasi sens, Georgia si apoi RUSIA ! Foarte probabil ca, atunci cind va dori sa se intoarca in Ucraina (dupa 200 de ani de gulag in Siberia) aceasta sa nu mai existe !

 4. Nu se tem ci se complac in cirdasia inceputa in timpul razboiului si continuata la Malta.

 5. Zelenski încurajat puternic de SUA a băgat tara sa intrun război fără sanse dar cu distrugerea certă a UCRAINEI! Omul trebuie îndepărtat si inlocuit cu unul care să înceapă negocieri de PACE. E greu de acceptat teritorii contra pace ? Dar alternativa nu exista. Asta e!
  Europa s-a cam săturat de acest război fără sanse de câștig și care a ingenunchet-o economic .
  Europenii trebuie sa-i spună lui Biden că vor pace. STOP! AJUNGE!

 6. Nici nu citesc ce zice acest nenorocit, a bagat Europa in razboi si continua cu agrsivitatea sa nociva! Mai mai sa-l ia la bataie pe presedintele bulgar! Cu ai nostrii se joaca ca cu copii de gradinita, raspund toti abrobind porcariile acestui clovn! Respectul pentru vieti omenesti trebuie sa-l promoveze si el! A uitat ce a facut dupa ce a devenit presedinte in 2019? A continuat bombadarea Donbasului! Apoi s-a inarmat masiv pentru alungarea rusilor( aia sunta colo de sute de ani), iar Moskova a reactionat! Nu poti avea NATO pe Nipru, la citiva pasi de Don!!

 7. Bre Biden, tine-ti bre dobermanul in lesa ! … He he ! glumeam si eu … nu vede toata lumea ca e un pechinez paduchios si jigarit, care mai face si spume la bot ?!

 8. Esti total pe langa…Cei mai inteligenti se tem de voi mai mult – pentru ca sunteti mai rai ca rusi! Si mai usor de manipulat!
  Tu de exemplu esti doar un cersetor tupeist si cu niste batausi in spate! Scarba!

 9. Oamenii normali la cap si care nu sunt pe droguri puternice se tem de Rusia. Oamenii care traiesc in lumi paralele pot sa-si imagineze orice inclusiv ca poti sa iti bati joc de o mare putere si cetatenii ei ( din Donbas de exemplu) si nu se intampla nimic!

 10. Oaauuu bre,. Deci de acum are ”nevoie de onestitate”,.. inseamnă că până mai ieri s-au mințit reciproc..Ce să mai crezi despre un astfel de bufon nazist disperat, care acum precis caută gaura de șarpe pentru evadare din situație..

 11. Nazistul ebbreu crede ca poate ignora statutul organizatiei. Ukraina n-are ce sa caute nici in NATO, nici in UE ! Franta, SUA si Hungaria se opun si trebuie unanimitate. Minciuna are piciore scurte, ca Jelanie asta.

 12. Apropos, bulgarul i-a spus milogului ca nu e de acord sa-i dea arme mai ales din rezerva armatei! Milogul a incput sa acuze ca il ajuta pe Putin.

 13. …nu se tem de Mamma Russia ( cea mai mare putere militară momentan – cu doar 175.000 militari ” beți” a făcut o ukRUINA – ceata lui Pițigoi- vreo 40 , doar latră ) : Muthankamon de Sighii, MăCiucă, Aiurescu,Ghidea&Gheneralii- fără – dinți cu Raducu- cel- Nebun , Ciulacu- sluga băloasă , Hiena- blondă cu 7 odrasle și cu Micron – copil retardat pt. că-i ” apără” SCUTUL( iluzoriu ) … Noi, cei cu INTELEPCIUNE vrem PACE cu …Rusia !!!

 14. Ehehe, pai daca membrele NATO ar fi oneste cu tine, in afara de USA, UKsi posibil Polonia ,nici unul nu te-ar baga in seama.Dar asa de frica Licuriciului, nu al Rusiei,iti accepta toti psihopatia, inclusiv poporul ucrainean

 15. Sobolanul din catacombe nu se temede rusi. Ce viteaz e el, ha, ha, ha!

 16. In Bulgaria nu a obtinut nimic. Presedintele bulgar i-a spus ca armamentul care il are abia ajunge pentru armata bulgara.
  daca tot a fost acolo Zelenski a trantit una de nici nu stii daca sa razi sau sa plamgi.Citez

  „Luptăm doar pentru viețile noastre. Dacă am vrea să luptăm, am fi pe teritoriul Rusiei”

  Trebuie sa recunoasteti ca omul e dus cu pluta. Daca lupta pentru vietile ukrainienilor aplica Acordurile de la Minsk, iar daca nu a facut-o ar fi trebuit sa accepte acordul de la Istambul din martie 2022, la Istambul.
  Poate ii aminteste Erdogan ca NU este om de cuvand…
  Daca semna acordul Istambul am fi uitat de razboi. Acum zeci de mii de vieti ukrane si rusesti ar fi fost salvate. Ukaranii ar fi avut o viata linistita si timp de concediu nu de murit pe front!!

  Doamne ce blablagiu!

  Probail ca nu se duce in Georgia, ci vine in Romania si nu va faceti probleme, noi ii vom da tot ce cere cu riscul distrugerii Romaniei.
  Acum el se ocupa de loby pentru NATO….

  Mai nou nu mai are ce face in Ukraina si e toata ziua in excursii…parca ar fi frate cu Dulapul romanesc.

  Asta e bun de vorbe, cu faptele sta mai rau.

 17. Ho hoo hooo, hi hii hiii he hee heee! Zelenski si onestitatea, baba si mitraliera! Cum sa fie onest unul ca el? Zelenski este sarlatan si viclean prin nastere!

 18. He he ! Tembelul asta face ca in filmuletul lui Charlie Chaplin, in care acesta din urma viseaza ca-l bate pe batausul cartierului ! … Trezirea va fi nu prea placuta … genialul Charlot ramine un monument al comicului (nevorbit) pentru inca citeva secole de acum inainte, mascariciul de la Kiev e din categoria „clovni tristi”, a inceput sa-i curga fardul pe mecla !

 19. Daca nu ar fi acest blat=ghisheft de operatziune speciala a khazarilor, tov.Zele leu Legionarul Verde vs.tov.Putin Legionarul Roshu galbejitul, situatzia geopolitica in beneficiul omenirii ar fi putut fi rezolvata nu primo de USA, ci chiar de Rusia, ca fosta responsabila pentru toate a URSS. Deci se putea declara nul shi neavenit, inclusiv efectele generate de paktul Hitler-Stalin, shi de aici reconfigurarea granitzelor conform WW1. Asta desigur spre stoparea macelului mai ales a creshtinilor (dupa= vor aparea iarashi cei cu HO, na belea!) de catre khazari, deci prin vointza unor adevaratzi creshtini rushi shi ukrainieni, care prin aceste acte vor putea avea shansa de convetzuire shi garantare internatzionala a granitzelor lor. Dar la khazari trebuie sa fie sange asha cum a vrut shi Stalin cu crimele lui, sau cum a vrut rromica Ylici Y.al nostru cand s-a emanat inclusiv cu >30 de mii de lovitzionari, ce pot ascute lupta de clasa=razboi civil oricand. Cu khazarii nu te joci, ex.Manoli, Petrov, Tzapu, Pedro…
  O zi buna.
  Con
  P.S.Trebuie facut recurs la Nurenberg shi aratat cum WW2 a fost un mare poker mondial, cu cacialma pusa la cale de derbedeii planetei incepand cu Stalin, cand prin tratate secrete s-au hotarat invingatorii. Asta ca sa se respecte cu adevarat nevinovatzii majoritari creshtini vctime a marelui macel Pobeda, shi asta precum ca la ONU cu toate tzarile la masa. Ordinea Mondiala trebuie sa elimine arogantza mai ales a unora care nici macar pe front nu au fost, shi lupta de clasa, ideologica , rasiala, samd trebui desfintzata. Numai asha putem cuceri UNIVERSUL!!!

 20. Ucraina fraierește pe mulți.Rolul unei victime a acestui clovn ii iese de minune.Si sa vezi cum îl cred.Unii îl cred fiindcă sunt niste lingăi fricoși iar alții de ura către ruși,din motiv că în WW2,fiind cu fasciștii,au mâncat bătaie de la ei…acum același lucru,toată Europa pune umărul pentru un măscărici înțelegând că iarăși vor fi fraieriți de anglosaxoni…daca cumva ucrainenii intra in NATO și mai duc lupte cu rușii, nazistii de la Azov vor deschide ușile in PE cu picioarele…

 21. „CÂȚI CENTIMETRI AU MAI„OFENSAT(de la ofensivă) OȘTILE MERCENARIALE ALE „SAMAGONÎI PIANIST”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.