„Zi istorică” pentru Suedia: Ultimul pas pentru intrarea în NATO

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această ţară nordică ce şi-a exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Nord-Atlantică după declanşarea de către Rusia a invaziei în Ucraina în urmă cu doi ani, relatează AFP.

Candidatura Suediei a fost aprobată cu o majoritate covârşitoare de voturi (188 dintr-un total de 199), după aproape doi ani de aşteptare.

Premierul suedez Ulf Kristersson a salutat luni o „zi istorică” după ratificarea de către Ungaria a aderării Suediei la NATO, ceea ce deschide uşa pentru intrarea ţării scandinave în Alianţa Nord-Atlantică.

„Astăzi este o zi istorică”, a scris prim-ministrul suedez pe reţeaua X (ex-Twitter).

„Suedia este pregătită să îşi asume responsabilităţile în materie de securitate euroatlantică”, la aproape doi ani de la începerea procesului de aderare, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Nu mai ştiu de unde să ia bani… Foarte bine, să cotizeze şi Suedia la bunăstarea elitelor globaliste!

 2. Vai de capul lor de idioti. Tarile nordice vor fi distruse la pachet de catre rusi. Daca erau destepti, nordicii trebuiau sa stea in banca lor si sa nu-si bage tarile lor in Nato. Rusii au toata cronologia desfasurarii razboiului lasata scrisa de Sfantul Serafim de Sarova care a fost mare vazator cu Duhul. Rusia va iesi invigatoare iar UE, USA si Israelul vor fi distruse in urma razboiului termonuclear ce o sa vina. Aliluia.

 3. Dupa multe negocieri ,inutile pe fata intre tarile care se baga in razboaie ca mustele la arat adica toate membrele in afara de USA si Marea Britanie,cine trebuia,adica marii detinatori nucleari au stabilit de comun acord subteran sa intre si Suedia in aceasta asociatie eminamente criminala,vezi Afganistan,Yraq,Lybia,Yugoslavia.Suedia musulmana de astazi statea ca un floc in mijlocul….patului in zona nebuniei colective.Azi Cortina Atomica a cazut cu un zgomot asurzitor intre vest si est.Dupa mine,primul pas facut de ostasii in uniforma a unei dintre tarile NATO,chiar si in baza unui acord bilateral, in zona no man land adica in Ucraina,zona va fi pustiita nuclear de la Marea Baltica la Marea Neagra ca militarii rusi nu mai au incredere deloc in promisiunile curvelor politice.Nici alea vestice,nici ale lor.Realegerea gorbaciovistului Putin fara nici o masura decisiva in Ucraina va duce la inlaturarea lui prin lovitura de stat militara si dupa militarii rusi vor transa situatia ca si Alexandru Macedon nodul gordian.Ca daca nu o fac ajung cu toti la cules capsuni,sparanghel sau cautatori prin gunoaiele occidentalilor.Slava NATO,Slava Ucraina.
  Analizati daca va duce capul cati bani s-au bagat in armata romana ca membra in Tratatul de la Varsovia ca in 2 ani sa ajunga Bercea Mondialul cel mai mare detinator de tancuri din…..NATO.

 4. A căzut definitiv suveranitatea acestei țări. E spatiu liber de trecere din tara in tara fara granite. P.s. oala sau găleată plina cu ghiveci de orice fel.

 5. Pe mine mă miră ce-au cerut ungurii în schimbul votului. Armament din Suedia. Cred că Orban a primit semnale că ungurii o să-l arunce în Dunăre dacă îi mai duce mult spre ruși.

 6. Elena Popa.Politica nu este niciodata la vedere.Mai ales ca e si foarte greu de inteles si digerat de cei ce nu sunt obisnuiti.Ungurii participa ACTIV la impartirea teritoriilor ce revin partilor nucleare care deja au stabilit pe unde trece Cortina Nucleara.Intrarea musulmanilor suedezelor in NATO nu inseamna nimic.Inseamna mai putin si decat influienta unui pliu la cearsaf in mijlocul unui -secs-salbatic.Ca sa nu se mai bata cele 2 milioane de adevarati ucrani cu rusii li se va face de americani,cu acordul rusilor,un fel de tara,o confederatie dupa cea helvetica din sudestul Romaniei,Moldorusia si teritoriile dintre Nistru si Nipru ce nu vor fi solicitate de polonezi si unguri.Romanii vor fi sclavii celor cateva milioane de ucrani si a 10 milioane de evrei ce isi vor face kibutzuri pe acolo.Sa va rugati ca gorbaciovistul Putin sa nu fie arestat de catre militarii rusi,adevaratii detinatori ai nuclearelor ca ati incurcat-o.

 7. Situatia respectiva presupune foarte multe semne de intrebare pt. tara noastra pt. ca aici va fi vorba despre Transilvania.Ungaria daca a fost de acord cu primirea Suediei in NATO ,sigur a facuto cu un interes si nu asa pe moka.De fapt vom vedea in urmatorul timp care a fost interesul Ungariei ca sa fie de acord cu intrarea Suediei in NATO,dar mie cel putin ,mi se pare ca la mijloc este Transilvania.

 8. @Bursucule,
  Fugi repede la Vizuina ca Vulpea a inrat si s-a KK Acolo, ca sa te oftice … 🙂
  DE CE?
  Vulpea mi-a zis MIE, cand o catam pe SUB Coada-i luuuunga ca SI … 🙂 TEXTuu’ meu, ca sa ii PUN Pun’tuu’ pe „YUUUU”, ca ai enervat-o cu PreMonitiile tale scoase din Burtica ta sau PUSE in Boticuu’ tau de catre Sefii de Zona ai BoursuckHood … 😊
  CE ushoooor te IMPART Romanie, Stapanii Boursucks, de iti vine, ca ROMAN sa ii intromisionezi la LOC, EXACT PeUNDE au ieshit laSoare, la Aer, La Mare … 😊
  DACA NU mai intra la LOCuu’ IESHIRII … 😊 Aia “IE”, il belim de PIELE si o punem in Fatza VIZUINII, sa SPARIE si Alti Bourucks HurlueBerluees daca NU a avut VIZIUNEA Corecta, ba chiar Jegoasa MORAL.

 9. inceputul sfarsitului a avut loc in 2020. acum se finalizeaza. duck and cover, mah, baietzi, mah. sub masa. ca „ei” au buncare…

 10. Bravo putinica…ai reusit ceva..Suedia a iesit din neutralitate dupa 200 de ani. Te duci sa-i denazifici si pe astia??

 11. CeiMaiAiDreacuu’ Dusmani ai SUEDIEI au intrat DEJA in Cetatile LOR si IN the PhoPhos ale Femeilor LOR, mai trebuie sa le TAIE SI Femeilor Sideze Ceva CE mi-e Rushiiiine sa vi-L indic si sa le puna Carpele peste Parul BLOND si sa le faca ReProducatoare de Prasila in Banda Rulanta …
  Si, p’Ashtia ii culiseaza ritmic, alternativ Grija de NATO … 🙂
  Unde sunt VIKINGII de Alt’Dat?
  S-au desCoiat … 🙂
  I-au juganit UNii si imBlegit aceeiasi cu Alcool in NeStire … 🙂
  Au LASAT The PHOPHOs pe VODKA …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.