Aproape 3.000 de polițiști și peste 400 de pompieri, mobilizați de Paște în Capitală

Poliția Capitalei a mobilizat 2.850 de polițiști care vor acționa în perioada 19-21 aprilie, cu ocazia Paștelui.

„Poliția Capitalei va acționa pentru menținerea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfășurare ale manifestărilor religioase, asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulația rutieră, fluidizarea traficului rutier în zonele în care s-a identificat în anii precedenți necesitatea organizării unor măsuri suplimentare pentru siguranța traficului rutier”, potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

„De asemenea, întrucât în această perioadă se estimează și o afluență mare de public și către zonele adiacente locurilor de agrement, parcurilor, grădinilor publice, Poliția Capitalei va acționa în zona lăcașelor de cult și în alte zone de interes operativ, precum și pentru preîntâmpinarea producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfășurării slujbelor religioase” arată comunicatul.

De asemenea, peste 400 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Dealu Spirii’ al Municipiului București vor asigura zilnic prevenirea, monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență în lăcașurile de cult din Capitală, în zilele de 19 și 20 aprilie pe timpul desfășurării slujbelor religioase prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale, informează un comunicat de presă al instituției.

Echipajele de pompieri se vor afla în lăcașurile de cult, unde se estimează participarea unui număr mare de credincioși.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.