Grevă generală la Metrorex și RATB

Nemulțumiți din pricina salariilor, despre care spun că nu au mai fost mărite din 2008, sindicaliștii Metrorex anunță o grevă generală pe data de 30 septembrie. În semn de solidaritate, angajații RATB au anunțat că vor intra și ei în grevă.

Pe 17 septembrie ar urma să aibă loc o grevă de avertisment.

Până atunci însă, sindicaliştii din transporturi şi servicii publice, membri ai Federaţiei „ATU – România”, vor picheta joi sediul Guvernului.

Protestul de la sediul Guvernului va avea loc joi, între orele 12.00 şi 14.30, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice „ATU – România”, Ion Rădoi.

Tot joi vor fi pichete de protest ale sindicaliştilor în mai multe judeţe, la sediile prefecturilor.

Dacă lucrătorii de la metrou vor intra în grevă, vor fi afectați 700.000 de călători pe zi., activitatea la metrou şi RATB fiind atunci oprită până la ora 16.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.