Inundații în mai multe localități

Mai multe gospodării din localități ale județului Olt – Schitu, Movileni, Șerbănești, Perieți și Potcoava – au fost inundate sâmbătă în urma ploilor abundente căzute în ultimele ore, echipe de pompieri, jandarmi și voluntari intervenind pentru evacuarea apei, potrivit subprefectului județului Olt, Emanuel Oproiu.

„Au fost inundate curți și grădini și se acționează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate. La Perieți intervin voluntari de la Comitetul local pentru situații de urgență, la Movileni sunt jandarmi și pompieri care ajută la evacuarea apei, la Șerbănești și Schitu sunt echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență care acționează. Se intervine în special unde este pericol ca apa să ajungă la locuințe”, a declarat subprefectul Emanuel Oproiu pentru Agerpres.

Echipaje de pompieri din cadrul ISU Olt acționează sâmbătă pentru supraînălțarea unor diguri ale pârâului Dorofei ce trece prin comunele Movileni și Șerbănești, în condițiile în care în aceste localități nivelul pârâului a ajuns la cota de inundație, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Cornel Gogolan.

Acesta a precizat sâmbătă, pentru agenția citată, că sunt gospodării inundate (curți și grădini) în mai multe localități din județul Olt din cauza ploilor abundente căzute în ultimele ore.

„Echipe ale ISU sunt prezente în zonele afectate de ploile abundente și acționează cu motopompe, cu autocamioane, supraînalță cu saci de nisip digurile din Movileni și Șerbănești”, a spus Cornel Gogolan.

Acesta a menționat că localnicii din Movileni vor primi sâmbătă și apă potabilă, ce va fi transportată de la Slatina de către personal de la ISU Olt. „Se va face un transport de 500 litri de apă potabilă pentru comuna Movileni, pentru a fi distribuită populației afectată de inundații”, a adăugat Gogolan.

Pompierii acționează și la Slatina, într-o clădire a Liceului de Construcții ce adăpostește centra termică, pentru evacuarea apei care a inundat încăperea.

Ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării și în mai multe oraşe şi comune din Prahova, pompierii intervenind pentru salvarea a peste 700 de animale din zonele afectate de inundaţii şi pentru evacuarea a trei persoane prinse între ape, pe o insuliţă formată în mijlocul apelor revărsate ale unui râu.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Mediafax, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din trei case inundate în Ploieşti, Boldeşti Scăieni şi Berceni.

De asemenea, au fost inundate 23 de gospodării în Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Bărcăneşti, Dârvari, Valea Călugărească, Ceptura, Corlăteşti, Bucov, Breaza, Filipeşti de Târg, Berceni şi Lipăneşti.

Apa a pătruns şi într-o hală de producţie a unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Brătăşanca.

Totodată, pompierii prahoveni au intervenit cu o barcă pneumatică pentru salvarea a trei bărbaţi care au rămas blocaţi pe o insuliţă între apele revărsate ale râului Cricovul Dulce, dar şi pentru salvarea a 725 de animale din calea apelor revărsate.

În Dâmbovița, sute de familii din comuna Răscăeţi, vor primi apă potabilă cu cisterna, după ce apele a două pâraie au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi au afectat 30 de fântâni, inundând, de asemenea, 80 de gospodării din două sate.

În Dâmbovița, caase şi gospodării au fost inundate și în localităţile Cojasca, Vişina, dar şi în municipiul Moreni.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.