Ivan: Vom cere o poziţie oficială din partea PE şi PPE cu privire la declaraţiile lui Elmar Brok

Europarlamentarul Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD,a condamnat zilele acestea declaraţiile făcute de eurodeputatul german Elmar Brok care a propus repatrierea imigranţilor din Europa de Est care sosesc în Germania pentru a scăpa de sărăcie şi amprentarea lor.

Luni, Cătălin Ivan a revenit asupra subiectului anunțând că va solicita o poziţie oficială din partea Parlamentului European, dar şi a grupului PPE, cu privire acese declaraţii.

De asemenea, Ivan spune că se impune demisia din funcţiile pe care le deţine Elmar Brok.

„Legat de declaraţiile lui Elmar Brok, suntem foarte hotărâţi să îi cerem demisia din funcţiile pe care le deţine. (…) Vom cere Parlamentului European să se dezică de afirmaţiile lui Elmar Brok şi să ia o poziţie oficială şi grupul PPE, din care acesta face parte, să aibă de asemenea o poziţie oficială”, a spus politicianul înainte de şedinţa BP a PSD.

Cătălin Ivan este sceptic în ceea ce privește susținerea acestui demers al PSD de către europarlamentarii români din partea PDL.

„Nu (mă aştept ca PDL să susţină solicitarea de demisie – n.r.). Avem foarte multe exemple în care românii au fost fie dezavantajaţi, fie denigraţi. Nu mai spun că au fost multe acţiuni ale PDL de denigrare a României şi în defavoarea interesului naţional. Cei care sunt acum în PE de la PDL nu sunt pentru România de cele mai multe ori. Nu mă aştept nici ca Cristian Preda, nici Monica Macovei, nici ceilalţi să facă ceva pentru România. Sunt declaraţiile lor din plenul PE când minţeau şi jigneau românii. O lipsă de reacţie este mai bună decât o reacţie, că m-aş aştepta sa fie de partea lui Brok şi nu de partea noastră”, a mai spus Ivan.

Ivan a catalogat declarațiile eurodeputatul german ca fiind inacceptabile.
„Declaraţia sa încalcă toate principiile pentru care ne luptăm de atâţia ani de zile. Este inacceptabil ca un europarlamentar cu atâta vechime, experienţă, care ocupă funcţii atât de importante să facă astfel de declaraţii. Trebuie să descurajăm astfel de discuţii în PE”, a conchis Ivan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.