Litigiile cu One Modrogan. Nicușor Dan anunță o nouă victorie

Primăria Capitalei obține o nouă victorie în litigiile cu dezvoltatorul imobiliar One Modrogan, a anunțat joi Nicușor Dan, potrivit hotnews.ro. Municipalitatea a câștigat în primă instanță procesul în care Asociația Lex Civica și dezvoltatorul imobiliar One Modrogan au cerut anularea Planului Urbanistic Zonal Zonele Protejate pentru parcelarea Filipescu, zona cu case superbe aflată pe partea dreaptă a bulevardului Aviatorilor, cum mergi de la Piața Victoriei spre Piața Charles de Gaulle.

Grupul One United Properties a reacționat spunând că „toate actele în baza cărora se dezvoltă proiectele One sunt perfect legale, iar societatea va lupta permanent în instanță împotriva oricăror procese abuzive sau șicanatorii”.

„Suntem în Aleea Modrogan 1 și acesta este un exemplu tipic de mafie imobiliară. Suntem într-o zonă protejată a Bucureștiului, constituită în jurul Palatului Modrogan. Palatul, în mod istoric, și-a păstrat o grădină, care era spațiu verde și este parte din monumentul istoric Palatul Modrogan. Printr-un PUZ și o autorizație de construire emise în mandatul anterior s-a aprobat construcția acestor blocuri care evident nu au nimic de-a face cu zona protejată.

Instanțele au suspendat atât PUZ-ul, cât și autorizația de construire în urmă cu 1 an și jumătate. Noutatea de azi este o hotărâre pe care Tribunalul București a pronunțat-o în această săptămână, prin care beneficiarul One Properties, împreună cu un ONG de casă, a solicitat anularea întregului Plan Urbanistic Zonal al Zonei Protejate, adică reglementarea pe care Consiliul General a dat-o în mod uniform, în anul 2000, pentru zonele istorice ale Bucureștiului.

Instanța a constatat că această documentație, PUZ Zone protejate, este legală”, a declarat Nicușor Dan.

citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Cu nimicusor in frunte vom avea victorii multe, că ca el nu mai găsim.

  2. One Properties este o mega afacere imobiliara care a cumparat zeci de terenuri si ridica numai blocuri. Multe fara utilitati sociale- crese, scoli, unitati comerciale, medicale. Fara a tine cont de istoria cartierelor, estetica arhitecturala existenta, fara spatii verzi. Nu vor decat profit maxim pe lipsa unui plan de urbanism general si pe nepasarea bucurestenilor care se sufoca de poluare si trafic rutier. Acesti mafioti imobiliari de ce nu investesc in unitati de productie, cu locuri de munca si marfuri de export?!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.