Primele concluzii ale medicilor legişti în cazul decesului lui Adrian Iovan şi al tinerei

Pilotul Adrian Iovan a decedat în urma unui șoc traumatic combinat cu șoc hipotermic, iar studenta moartă în accidentul aviatic și-a pierdut viața în urma unui șoc hipotermic combinat cu tulburări de dinamică respiratorie ca urmare a unui traumatism, relevă rezultatele necropsiei efectuate marți la Serviciul de Medicină Legală Alba.

Acestea sunt primele rezultate ale necropsiilor făcute în urma accidentului aviatic, urmând ca analizele făcute de legişti să fie extinse pentru date mai exacte.

„Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism”, a spus medicul primar legist Gheorghe Vieru.

Medicul a declarat că Adrian Iovan a suferit un șoc traumatic cauzat de fracturi de membre inferioare și costale multiple inclusiv cu ruptură de ficat.

Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului „s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri”. Medicul a mai spus că în cazul fetei decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.

Chestionat dacă cei doi ar fi avut vreo șansă dacă ar fi fost găsiți mai repede, Gheorghe Vieru a declarat că este greu de spus.

„Este greu de spus pentru că nu avem toate datele, și de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic. (…) Este vorba și de utilitățile dintr-o ambulanță, dacă ambulanța e acolo. Foarte greu de stabilit. Noi o să extindem investigațiile și o să avem date mai precise”, a spus șeful Serviciului de Medicină Legală Alba.

Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.

Medicul a menționat că trupul neînsuflețit al fetei, studentă la Institutul Medico-Militar, va fi transportat la București cu un camion al Unității Militare din Alba Iulia.

În ceea ce privește cadavrul pilotului, medicul legist a spus că o rudă a acestuia a telefonat la Institutul de Medicină Alba, dar nu a comunicat când anume va sosi pentru preluarea lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.