Românul ucis în Algeria avea un copil de 6 ani și urma să fie din nou tată

A murit la 36 de ani lăsând în urmă un copil de 6 ani și o soție însărcinată în șapte luni. Ionuţ Tiberiu Costache a murit în Algeria, ucis în criza provocată de o grupare islamistă la un complex algerian de exploatarea gazelor.

Bărbatul era din localitatea prahoveană Bărcănești și plecase la muncă să-și poată ridica o casă și să-și întrețină familia.

Lucra ca inginer la rafinăria Petrobrazi înaine de părăsi România, iar vestea a căzut ca un trăsnet pentru cei care l-au cunoscut.

Despre „băiatul din Algeria”, cum era cunoscut în satul său, oamenii au numai cuvinte de laudă și spun că era extrem de săritor. Acum vor doar puțin respect.

“Îl cunoaşte toată lumea din sat drept băiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-şi ridica o casă şi pentru a oferi o viaţă mai bună familiei sale. Are un copil de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Sunt şocat de veste, sunt de o vârstă cu Tiberiu, am vorbit de nenumărate ori. Nu-mi vine să cred. Au plâns oamenii prin sat când au auzit ce s-a întâmplat”, a spus un localnic.

Premierul Victor Ponta a anunţat sâmbătă, la sediul MAE, unde a susţinut o declaraţie de presă, împreună cu ministrul de externe Titus Corlăţean, că sâmbătă a fost confirmat decesul unui cetăţean român, care şi-a pierdut viaţa în Algeria.

Ponta a mai precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia şi de tot ce va fi nevoie.

Douăzeci şi unu de ostatici au fost ucişi în criza provocată în Algeria la un complex de exploatarea gazelor, care s-a încheiat sâmbătă după intervenția armatei, se arată într-un bilanţ provizoriu prezentat al Ministerului algerian de Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.