SIE vrea medicamente gratuite pentru spioni

Aproximativ 150.000 de euro va cheltui Serviciul de Informaţii Externe pentru cumpărarea de medicamente. Suma pentru medicamentele care le vor fi distribuite gratuit salariaţilor SIE este doar pentru următoarele trei luni. Banii pentru medicamentele gratuite ale spionilor vin de la toţi românii: depotrivă din alocaţiile bugetare, dar şi de la casa de sănătate aferentă.

Structura de spionaj a României se înscrie astfel în lista instituţiilor de forţă (SRI, SPP, STS) ai căror salariaţi primesc medicamente gratuite, în condiţiile în care un salariat obişnuit şi un pensionar cooperator, aflaţi pe un pat de spital, nu doar că abia găsesc un medicament compensat mai ieftin, dar sunt obligaţi să îşi cumpere şi cel mai neînsemnat calmant pentru dureri.

SIE a împărţit, conform SEAP, cele 400 de feluri de medicamentele în 204 loturi pentru a căror cumpărare a anunţat o sumă maximă de 640,100.79 lei fără TVA.

Interesantă este precizarea sursei plăţii acestor medicamente gratuite: Bugetul de stat pentru anul 2012 şi fonduri obţinute de la casa de asigurări aferentă.

În timp ce structurile de forţă beneficiază de astfel de privilegii, acea casă de asigurări de sănătate nu a alocat, acum, fonduri pentru analizele de laborator în luna decembrie 2012 şi nici pentru ianuarie 2013. Pentru unii – cu lefuri şi aşa mari – sunt bani de medicamente moca, pentru căţei, analizele de laborator necesare supravieţuirii se anunţă a fi cu bani!

Este de remarcat că, după destinaţia terapeutică a medicamentelor cumpărate acum, spionii par să aibă dificultăţi de memorie, iar SIE le sare în ajutor pentru a şi-o recăpăta. Şi aşa se poate justifica cumpărarea de „hidrolizat proteic din creier de porcina 215,2 mg./ml-5 ml” ori de „pramiracetamum 600 mg”.

În ceea ce priveşte partea genitală, pare-se că şi acolo-i nevoie de o mână întinsă, având în vedere că SIE vrea să fie aprovizionat cu „drospirenona, etinilestradiol micronizate”, adică „hormoni sexuali şi modulatori ai funcţiei genitale”. Doamnele-spion nu trebuie să rămână însărcinate?

Şi pe la şezutul spionilor sunt probleme, aşa că SIE a apelat la „ruscogenina, trimebutina”.

Spionii români au nevoie şi de întăritoare, drept care SIE achiziţionează, printre altele, „combinaţii de vitamine, ginseng, laptişor de matcă, polen, minerale”, dar şi produse pe bază de „păducel, melisa, Ca, Mg”.

Ca să le treacă tusea, printre altele, lefegiii SIE vor fi trataţi cu tablete conţinând „anemone, pulsatilla, rumex, crispus, bryonia dioica”.

Contribuabilul român le va plăti spionilor inclusiv pastilele ce au în compoziţie celebra ciuboţica-cucului. E vorba de un complex alcătuit din „cimbru, grindelia, quebraco, ciubotica cucului, pimpinela”.

O dovadă că spionul nu-i ca tot omul, şi vaccinul iscoadelor de pe Dâmboviţa nu-i ca al românului de rând: în deltoid sau în fesă. E oral! Pentru şpioni ori pentru vlăstarele acestora SIE vrea „vaccin oral antigripal din tulpini bacteriene 7 mg”.

În trecut, SIE a cumpărat şi alte loturi de medicamente, cum ar fi laxative şi vitamine, pentru a le fi distribuite gratuit salariaţilor săi, cheltuind din bugetul statului sute de mii de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.