Toată lumea îl caută pe Ponta. Ponta e pe Facebook

Premierul Victor Ponta nu se va întâlni cu oficialul american care vine vineri la Bucureşti, pe motiv că avea deja un program stabilit. Nimeni nu ştie însă programul premierului. Ponta a dispărut din peisajul mediatic de câteva zile, iar vineri a transmis scurt pentru un site că nu se află în ţară, fără a da alte detalii. În programul oficial al premierului nu figurează însă nicio vizită oficială.  Lipsa premierului de la întâlnirea cu oficialul american a creat agitaţie în presă: Unde se află Ponta?

Ponta i-a „liniştit” însă pe toţi. În ţară sau nu, Victor Ponta e pe Facebook. Premierul a postat două mesaje azi pe pagina sa de Facebook.

„La mulţi ani lui Mihai Gâdea – un jurnalist şi un om pe care îl apreciez ffff mult! Sănătate şi un an 2014 care să se termine aşa cum ne dorim toţi!”, a scris Ponta vineri într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare.

„Felicitări Radio România pentru numărul record de concerte transmise Uniunii Europene de Radio şi Televiziune în 2013, care ne plasează printre primii la nivel mondial! Cu 157 de momente artistice transmise live şi înregistrate, am surclasat chiar şi Radiodifuziunea Franceză (154)! Mult succes în continuare!”, este un alt mesaj transmis de Ponta vineri pe Facebook.

Corlăţean a oferit joi o explicaţie despre faptul că Victor Ponta nu se întâlneşte cu oficialul american.

„Este agenda pe care o face partea americană, ştiu că este o întâlnire cu ministrul de Externe, înţeleg că este o întâlnire la Cotroceni. În ceea ce priveşte premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum două zile, atunci când această vizită a fost anunţată. Programul premierului era făcut de multă vreme, asa încât, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat şi am tot mandatul premierului să pot discuta orice fel de aspect pe care şi partea americană şi partea româna le consideră necesare”, a declarat Corlăţean joi.

Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, vine la Bucureşti vineri.

„În Bucureşti, România, de pe 10 ianuarie până pe 11 ianuarie, adjunctul secretarului de stat (Victoria) Nuland se va întâlni cu înalţi oficiali ai guvernului României şi cu membri ai societăţii civile pentru a discuta chestiuni bilaterale şi regionale, inclusiv despre eforturile pentru întărirea statului de drept„, a anunţat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat.

Emisarul american se va întâlni cu Traian Băsescu şi cu Titus Corlăţean la Bucureşti.

Cu o zi înainte de vizita oficialului american în România Ambasada SUA i-a convocat la discuţii pe noii şefi ai CSM.

Ambasada americană a criticat la sfârșitul anului trecut modificările aduse de parlamentari la Codul Penal.

Ambasada SUA a susţinut, că amendamentele la Codul Penal adoptate „ar reprezenta un pas înapoi pentru România” şi acţiunea Parlamentului „este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României”.

 „Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească”, susținea Ambasada într-un comunicat.

În replică, Victor Ponta a declarat atunci că i-a transmis însărcinatului Ambasadei americane că „nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic”, spunând că „de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva”.

„I-am transmis însărcinatului cu afaceri că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic, că deocamdată nu este cazul să ne atragă atenţia. Este foarte bine să ne consultăm, dar de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva”, a spus Ponta atunci.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.