Trilicenţiatul Gigi Nedelescu scrie „înaintea începeri”, „galerile” şi „la făcut”

Ca şi cum nu ar fi de ajuns că primăriţa Craiovei este plagiatoare, iar viceprimarul este declarat incompatibil, iată că şi City Managerul Gigi Nedelescu iese la rampă, călcînd în picioare limba română. El scrie, într-un document oficial, de 3 ori „înaintea începeri”, precum şi „la făcut” sau „galerile”! Deşi este trilicenţiat. La bătrîneţe, e drept.

Gigi Nedelescu are o gramatică aproximativă şi/sau personală

Ne-a parvenit la redacţie Raportul scris exact acum un an de mîna lui Gigi Nedelescu, City Managerul Craiovei, în calitate de observator la meciul de fotbal „U” Cluj – CFR Cluj, în care limba română este făcută harcea-parcea.

Nea Gigi scrie de 3 ori „înaintea începeri”, dar şi „la făcut” sau „galerile”. Toate acestea pe o singură pagină, mai exact în numai 12 rînduri scrise de mînă! Iată transcrierea fragmentelor care violează limba română, în grafia originală şi originară a lui Gigi Nedelescu:

– „Înaintea începeri jocului am atras atenţia ant. Andone şi delegatului echipei CFR să atragă atenţia jucătorilor să nu provoace şi să nu răspundă la provocări, lucru pe care ant. Andone la făcut

– „Înaintea începeri jocului chiar pe tunel am discutat cu juc. CADU pe care l-am văzut mai nervos…”

– „Înaintea începeri jocului am discutat cu şefii ambelor galerii cu care am convenit respect reciprocă (sic! – n.n.), menţionez faptul că galerile au respectat înţelegerea…”

Raportul observatorului LPF Gigi Nedelescu la meciul „U” Cluj – CFR Cluj

Gigi Nedelescu nu este cu adevărat un analfabet, însă are o gramatică aproximativă şi/sau personală. El scrie greşit ”la făcut”, însă scrie şi corect în paragraful următor: „l-am văzut”. Regula lui nea Gigi, după care verbele „a face” şi „a vedea” beneficiază de tratamente diferite, este probabil una dificilă, pe care n-am (sau nam?) descoperit-o (sau descoperito?). Oricum, construcţia gramaticală a lui Gigi Nedelescu tinde s-o egaleze pe cea a unui universitar craiovean care scria într-o revistă „România, încotr-o”!

În privinţa cuvîntului „începerii”, pe care nea Gigi îl scrie „începeri”, probabil că City Managerul Craiovei l-a scris sub forma prescurtată, aşa cum a scris „ant.”, pentru „antrenor”!

Cu toate eforturile noastre, n-am reuşit să înţelegem de ce Gigi Nedelescu scrie „ambelor galerii”, dar şi „galerile au respectat”.

În 7 ani, Nedelescu a fost student la trei facultăţi, viceprimar şi observator LPF

Cine crede că Nea Gigi mai este un om simplu, din popor, se înşală. El este trilicenţiat, la „Relaţii Internaţionale şi Studii Europene”, la „Educaţie Fizica şi Sport” şi „Sociologie – Psihologie”!

Fiind de două ori viceprimar al lui Antonie Solomon, a profitat de timpul liber şi, la 50 de ani, a început prima facultate, cea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, la Universitatea Spiru Haret, pe care a urmat-o între 2003 şi 2007.

Pe cea de-a doua, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, a urmat-o între 2005 şi 2009, cînd încă era student la prima!

Şi, pentru că nu mai era tînăr, deci nu prea mai avea vreme, în timp ce făcea şi cea de-a doua facultate, între 2008 şi 2010 a urmat şi masteratul la a treia facultate, cea de Sociologie – Psihologie de la Universitatea Spiru Haret!

În timp ce studia ca şi cînd ar fi vrut să devină un adevărat savant, Gigi Nedelescu era şi viceprimar şi observator LPF la meciurile de fotbal. Din păcate, nu avem informaţii despre timpul petrecut de nea Gigi la bibliotecă pentru a învăţa şi puţină gramatică.

Nedelescu, în 2010: „Am auzit şi eu de informaţiile alea cum că DNA trebuia să mă ridice de la aeroport aseară”

În 2010, chiar în anul cînd Nedelescu termina masteratul la cea de-a treia facultate şi se pregătea s-o facă pe cea de-a patra, adică Facultatea de Ortografie, a apărut scandalul fostului primar Antonie Solomon, generat de mita lui Cornel Penescu.

Cînd a fost arestat Solomon, presa scria că şi Gheorghe Nedelescu urma să fie reţinut de DNA la întoarcerea din Israel, unde el însoţea echipa naţională de fotbal. Iată ce declara însuşi Nedelescu pentru „Adevărul” în 5 martie 2010: „Domne, nu m-a ridicat nimeni! Sunt viu şi nevătămat! Deocamdată, dacă nu sunt alte jocuri la mijloc. Sunt curat ca lacrima, consider că nu am făcut nimic ilegal… Am auzit şi eu de informaţiile alea cum că DNA trebuia să mă ridice de la aeroport aseară când am revenit din Israel în ţară cu echipa. Dacă o fi să mă ridice îmi duc crucea până la capăt”.

Presa a scris atunci că procurorii DNA ar fi intrat în posesia unor casete care demonstrau că atît Solomon, cît şi Nedelescu ar fi primit 50.000, respectiv, 20.000 euro (v. GSP din 5.03.2010)! Pînă la urmă, Nedelescu a rămas în dosar ca martor, însă rămîne întrebarea: unde sînt acum acele casete despre care s-a spus atunci şi despre care nimeni nu mai vorbeşte astăzi?

Oricum, este jenant pentru Craiova ca, după arestarea primarului Antonie Solomon pentru luare de mită, să se aleagă cu o conducere în care actuala primăriţă Olguţa Vasilescu să fie dovedită ca plagiatoare în teza de doctorat din sociologul italian Vilfredo Pareto, viceprimarul Florentin Tudor să fie declarat incompatibil de către ANI, iar City Managerul Gheorghe Nedelescu să scrie ca un analfabet!

În aceste condiţii, dorinţa conducerii de azi a Primăriei ca municipiul Craiova să fie declarat capitala culturală a Europei în 2021 este doar o glumă tristă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.