700 de lei pentru perfecţionare şi pentru vot în contul fiecărui profesor, începând de miercuri

Guvernul Ponta a plătit deja profesorilor hunedoreni banii promişi pentru „Dezvoltarea carierei didactice”, deşi iniţial ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spunea că bani vor fi acordaţi după alegeri ca să nu se interpreteze că ar fi vorba de „pomană electorală”. Guvernul a grăbit procedurile „pe repede înainte” şi pomana a intrat în conturile celor 6.000 de dascăli hunedoreni cu trei zile înainte de votul final pentru alegerea preşedintelui.

Fiecare dascăl a primit în contul personal suma de 700 lei. Banii au ajuns în judeţul Hunedoara încă de vinerea trecută, iar plăţile au început să se facă începând cu data de 10 noiembrie. Programul „Dezvoltarea carierei didactice” este o adaptare a unui program abandonat în 2010 pe care Guvernul Ponta s-a decis să îl reia abia acum la jumătatea mandatului de guvernare şi să îl finanţeze taman pe final de campanie electorală.

Pomană electorală înaintea turului doi

Guvernul anunţa, în 22 octombrie, alocarea a circa 50 milioane, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul universitar să primească suma de 700 lei.

„Fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenţiei desfăşoară, la alegere, activităţi specifice pentru dezvoltarea personală, prin participarea la orice formă de dezvoltare profesională/ formare continuă prevăzută de legislaţia în vigoare specifică domeniului educaţional, în perioada ianuarie-iunie 2015, completând un raport individual de dezvoltare profesională, conform modelului de raport elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.