A fost redeschisă Secția ATI de la Spitalul de Arși

După aproape șapte luni de când a fost închisă în vederea reabilitării, Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri a fost redeschisă luni.

„Totul este nou. Saloanele sunt individualizate, un singur pacient pe salon. Drept urmare, secția are doar cinci paturi. Sunt toate condițiile oferite pentru pacient în salon. Secția are centrală de tratare a aerului, uși glisante acționate cu dispenser cu dezinfectant. Deci, când intri în salon, mâna este dezinfectată. Secția deține mobilier nou, paturi noi”, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale.

Totodată, secția dispune de sisteme de purificare și filtrare a apei de tip chirurgical.

„Secția are sisteme de purificare și filtrare a apei de tip chirurgical, de tip sală de operație în fiecare salon. Avem toate avizele necesare. Personalul lucrează în ture ca și până acum”, au precizat sursele citate.

Secția a fost închisă anul trecut în luna iulie, după ce un medic a filmat larve pe rana unui pacient.

Primăria Sectorului 1 a plătit pentru lucrările de reabilitare aproximativ 250.000 de euro, sumă la care se adăugă și costul aparaturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.