Răsturnare de situație în cazul accidentului din Brașov (Foto/Video)

Patru oameni au murit după ce un autocar în care se aflau copii s-a răsturnat în zona localității Perșani din județul Brașov. Alte 26 de persoane au fost rănite, potrivit ultimelor informații. În autocar se aflau elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă, componenţi ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție.

ULTIMA ORĂ: Niciun copil nu se află printre decedați, așa cum s-a vehiculat inițial. Cea mai tânără victimă are 20 de ani.

„Toate victimele decedate în accidentul din judeţul Braşov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră conform informaţiilor anterioare avea vârsta de 20 de ani”, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Update: Din primele verificări s-a constatat că în interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, deși autovehiculul avea înscris în certificatul de înmatriculare 25 de locuri. În foaia de parcurs a autocarului sunt înscrise 24 de persoane.

Update: Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat vineri, la Antena 3, că în accidentul de autocar din Brașov sunt 26 de răniți, dintre care unul în stare critică, iar alți doi în stare mai puțin gravă.

De asemenea, ”23 de răniți sunt în stare de cod verde”, ceea ce înseamnă cazuri relativ ușoare, a spus Raed Arafat.

Update: Ambii șoferi ai vehicului și-au pierdut viața, anunță Digi 24.
La sediul firmei de transport care îi ducea pe elevii din Iaşi la festivalul din Arad sunt controale ale Poliţiei. În paralel o echipă de anchetatori a mers şi la Palatul Copiilor din Iaşi acolo, unde erau înscrişi copiii implicaţi în accident.

Upadate: Mărturia unui supraviețuitor al accidentului din Brașov

Update: Microbuzul înmatriculat în județul Iași a acroșat, în timp ce se deplasa în direcția Sibiu venind dinspre Brașov, un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulație, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov comisarul șef Liviu Naghi.

Update: Dosar penal în cazul accidentului din Brașov

Update: Ministerul Sănătății: „Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: 1 copil și 3 adulți. În prezent, 2 victime / „cod roșu” de urgență, 1 victimă / „cod galben”, celelalte „cod verde” (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la București pentru pacienți grav răniți”.

Update: Ministerul de Interne: „În total, echipele MAI au transportat, la spitalele din județul Brașov, 20 de persoane”.

„Potrivit primei evaluări a echipelor medicale, în urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii acționând, încă, pentru descarcerarea a trei dintre acestea. La fața locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o mașină de stingere a incendiilor și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (peste 50 de lucrători ai ISU și ai Ambulanței). Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului a fost constituit un punct medical avansat. De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 și MI–8) ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie. Poliția Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov – Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perșani și Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov – Zărneşti – Şinca Nouă – Şinca Veche – Şercaia”, mai precizează MAI într-un comunicat.

Update: Vehiculul era supraîncărcat. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean în vehicul ar fi fost 36 de pasageri.

„ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iaşi informaţiile despre accidentul grav petrecut la Braşov. Cu durere şi cu îngrijorare pentru cei implicaţi în accident, va transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi şi 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă, componenţi ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare”, menționează ISJ Iași.

Registrul Auto Român a precizat că microbuzul avea 25 de locuri. Autocarul făcuse inspecția tehnică periodică în aprilie 2016.

Update: Autocarul era de la Palatul Copiilor din Iaşi şi se deplasa la un concurs de dansuri folclorice, anunță presa locală.

Klaus Iohannis pe Facebook: „Am luat legătura cu autoritățile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecințelor și acordarea ajutorului la fața locului.”

Update: Sunt patru morți și 22 de răniți, dintre care 16 sunt mai grav, a declarat la Digi24 Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov. Se acționează pentru descarcerarea unor persoane care se află încă prinse în carcasa contorsionată a vehiculului.

Prefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă, a declarat că, în afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă și alte șapte cărora li se acordă asistență medicală la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt a precizat că este vorba despre un microbuz, și nu despre un autocar.

Potrivit primelor informații, accidentul ar fi avut loc din cauza neadaptării vitezei într-o curbă.

Foto șocant/Video

View image on Twitter

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.