Andrei Năstase anunţă că va prezenta „un testament public” al tatălui său

SURSA: REALITATEA.NET

Andrei Năstase, fiul cel mare al lui Adrian Năstase, a postat, joi, un mesaj pe contul său de Facebook, după tentativa de suicid a tatălui său, consecutivă condamnării definitive la închisoare pentru acte de corupţie.

Îmi revin în memorie, în aceste momente grele, îndemnurile tatălui meu. Citeşte! Citesc acum tată! Acum când, îmi doresc să fac orice, să vii acasă sănătos! Mi-au zburat gândurile către marele prieten şi poet Adrian Păunescu …

ADRIAN PĂUNESCU – COLIND PENTRU TATA BOLNAV

Tata amarît, ce-ai patit de toate, Iti colind atît, multa sanatate.
Iubitul meu tata, cel aspru in toate,
Tu nu ai avut niciodata dreptate
Ca aspra ti-e mina ce-a fost sa ma bata, Dar azi ti-o sarut ca slabita ti-e, tata.
Si uita-te, dragule, casa-i senina
Si pomii si fiii sînt toti în gradina, Apuca de clanta cu mina trudita,
Sa stii ca-i minciuna, tu nu ai flebita.
Batrine al meu, eu ti-as da milioane —
La cîte-ai avut pîn’-acum ghinioane —
Ma rogi sa-ti mai spun ce-i cu lumea, cu tara, ‘
Dar vezi ca tusesti si mai lasa tigara.
De ce te-ai uscat, parca esti pergamentul
Pe care bunicul si-a scris testamentul |
Si nu mai tresari la postas cînd te cheama
Ca nu sînt vesti proaste, sa n-ai nici o teama.
As vrea sa-ti colind, trecatorule tata, Macar sa te simti si tu mare o data. Parinte al meu, toti ai casei sînt bine Si vitele-n curte întreaba de tine.

Incerc astfel sa fiu, in continuare, fiul cel mare, ascultator!

Voi citi mâine (vineri-n.r.), de ziua tatalui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lasata de dansul….”un fel de testament public„…

Doresc sa mi se alature toti cei care, trecand peste ratiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, inainte, tatal si nu politicianul Adrian Nastase. Cred ca tata are acum, mai mult ca niciodata, nevoia sa stie ca nu este singur. Sa simta de aceasta zi a lui cand, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea implini 62 de ani de viata ca inca sunt oameni care-l privesc ca noi…..”, a scris Andrei Năstase, pe facebook.”

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, afirmă că în posesia anchetatorului ce a fost la cercetarea la faţa locului, după tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, „nu există niciun înscris, nicio scrisoare de adio”, ancheta făcându-se doar în camera unde a avut loc incidentul.

„Colegul procuror care a fost şi a efectuat cercetarea la faţa locului ne-a spus că a ridicat diverse obiecte, dar nu a ridicat niciun fel de înscris. Ca atare în posesia procurorului care a fost la cercetarea la faţa locului nu există niciun înscris, nicio scrisoare de adio, niciun bilet în acest sens. Aş vrea să vă precizez că cercetarea la faţa locului s-a desfăşurat în încăperea în care a avut loc incidentul. Această cercetare la faţa locului nu presupune o percheziţie în tot imobilul, în toate apartamentele care sunt în imobilul respectiv, ci cercetarea la faţa locului s-a limitat la locul în care s-a întâmplat acel incident, la prelevarea urmelor la implicare obiectelor care au legătură cu dosarul penal”, a spus Kovesi, răspunzând unei întrebări referitoare la o eventuală scrisoare lăsată de Năstase.

 Conferinţa de presă va avea loc la Spitalul Floreasca, la orele 17.00. Familia va prezenta mai multe scrisori la această conferinţă de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.