Anii ’80, melodii celebre, remixuri, bufoni la Gala Tânărului Actor

Anul trecut muzica Mariei Tănase a fost tema atelierului de creaţie de la Costineşti condus de Vlaicu Golcea, care s-a concretizat în renumitul spectacol Hai iu iu Nu Hi You You.

Centenarul Maria Tănase a fost serbat cum se cuvine. Mai mult decât atât, vestea s-a transmis, atmosfera Costineşti-ului s-a răspândit şi show-ul Hai iu iu Nu Hi You You a fost invitat la mai multe festivaluri de teatru din ţară, precum: Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul de Teatru Nou de la Arad, Festivalul TIFF, Cluj, Festivalul „Femei pe Mătăsari”, Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, FEST-FDR de la Timişoara, Festivalul de Teatru şi Artă Performativă – PERFORM, Iaşi. Şi, clar, a revoluţionat ideea despre teatru, despre actor şi limbaj corporal.

Anul acesta, organizatorii pregătesc un alt workshop şi încearcă să readucă în actualitate melodiile celebre ale anilor `80. Mihai Dobre (DJ Haute Culture sau Dobrică de la Şuie Paparude, cum este cunoscut) le remixează.

Workshopul, care respectă tema galei de anul acesta: „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj”, este coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf.

Despre direcţiile acestui atelier, Andrea Gavriliu ne divulgă: “Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de «schizofrenie» cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un bufon disco. Disco, pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor ‘80 remixate”.

A XVII-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP 2014, organizată de UNITER, se va desfăşura Vox Maris Grand Resort din Costineşti, între 9 şi 12 septembrie.

Succes tuturor!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.