Animal politic sau numai animal?!

„S-a spus despre preşedintele României Traian Băsescu că este un animal politic. După discursul iraţional de marţi 15 aprilie aş spune că este doar un animal.

Atacul asupra unei doamne, jurnalist reputat şi senator al Parlamentului României ne-a adus aminte dureros de vremurile trecute când un preşedinte avea liber la insultă şi la dosare, la distrugerea de vieţi.

Nimeni nu doreşte să facă schimburi de invective cu dl. Băsescu, cultura vulgară de port nu poate fi contracarată când preopinentul a trecut de 60 de ani.

Am citit undeva că Ceauşescu înjurase de mamă pe un vicepreşedinte al Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste pentru că nu-i plăcuse seara de folclor invitatului său Bokassa, şeful Africii Centrale. Josnicia era supralicitată la curtea lui Ceauşescu. Cabinetul 2 suna, deseori cu aceeaşi pripeală şi violenţă la Televiziunea Publică aducând injurii grosolane vedetelor acesteia şi scoţându-le de pe post.

Istoria o repetă Traian Băsescu. Ne asfixiază zilnic cu asemenea mizerii de comunicate, în care loveşte în toţi adversarii politici.

Îmi manifest protestul faţă de acest abuz, umilirea unei persoane, jurnalist şi om politic, abuz exercitat de la microfonul instituţiei prezidenţiale.

Ca şef suprem al României ai voie să faci şi să spui orice?

Când Securitatea, pe vremuri, îşi propunea să nimicească o existenţă proceda în maniera Băsescu.

Capul sus, Gabriela Firea, lumea noastră a jurnaliştilor te respectă pentru o carieră clădită cu sacrificii şi pentru o poziţie fără reproş. Ai de partea ta adevărul şi dreptatea. Şi mai ai încă drepturi civile. Declaraţia ta terifiantă că eşti pregătită împreună cu soţul tău să te duci la închisoare ne arată în modul cel mai limpede cât de stat de drept este azi România.

Sper ca în noiembrie 2014, România să se descotorosească de un asemenea individ (a cărui conştiinţă este supraîncărcată de cât rău a făcut), un preşedinte care pune în pericol securitatea ţării şi a cetăţenilor ei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.