Şoc la Hollywood: Harvey Weinstein scapă de condamnare

Curtea de Apel din New York a anulat joi condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală din 2020 a fostului producător Harvey Weinstein, o vedetă de la Hollywood, şi a ordonat iniţierea unui nou proces.

Curtea de Apel a estimat că anumite erori de procedură au fost comise în timpul procesului iniţial, care a reprezentat o mare victorie pentru mişcarea #MeToo. Harvey Weinstein a fost condamnat la închisoare şi în urma unui proces separat ce a avut loc la Los Angeles.

În timpul procesului din New York, au fost admise „în mod eronat” în instanţă o serie de mărturii referitoare la alte fapte decât cele comise asupra reclamanţilor, potrivit unuia dintre judecătorii de la Curtea de Apel. Acele mărturii „au prezentat o imagine extrem de prejudiciabilă” a lui Harvey Weinstein.

„Soluţia pentru aceste erori şocante este un nou proces”, a continuat acelaşi judecător.

Harvey Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare la New York în 2020 pentru viol şi agresiuni sexuale.

Apoi, în 2023, fostul producător de film a fost condamnat şi la 16 ani de închisoare la Los Angeles pentru fapte similare.

Mişcarea #MeToo a fost declanşată de dezvăluiri făcute despre comportamentul de prădător sexual al lui Harvey Weinstein, a cărui influenţă asupra industriei de la Hollywood a fost cândva imensă.

Harvey Weinstein a fost cofondator al studioului cinematografic Miramax, care a lansat de-a lungul anilor numeroase filme de mare succes, precum „Shakespeare in Love” şi „Pulp Fiction”. Studioul pe care l-a înfiinţat ulterior şi care îi poartă numele şi-a declarat falimentul în martie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. l-au confundat cu Trump….mu-ha/ha!

    se pare ca la americani judecarea „la fond”
    in prima instantza
    e condamnare politica curata!

  2. Era de asteptat, fucking young actress in Hollywood is an old practice, si Weintein fiind prieten cu Michelle Obama cum sa stea inchis. Pana in noiembrie iese afara si da drumul la fucking alte actrite in devenire. Vrei rolul principal. Te astept la camera de hotel.

  3. Se pare ca Harvey Porkstein a lasat sa se inteleaga ca poate „da din casa” citeva nume sonore de politicieni, miliardari sau capete incor(n)orate, tovarasi de zbenguieli cu fetite minore … asa ca, pentru a evita deranjul … ce, credeati ca justitia e altfel decit la noi ?

  4. In Nea York, e multa lume deranjata la caputz. In comuna aia singura chestie importanta pentru justitea muricana e al cui esti si pe cine ai, daca ai, p-in partidu’ lu Tataia sau la proprietarii SUA dintr-o zona mai dulce, mai mediteraneana. Restul e nutretz pentru caii de rodeo.

  5. Din aceasta poveste eu am tras concluzia ca foarte multe actrite au ajuns in filme pentru ca au cedat unor avansuri sexuale. Deci nu pe merit, practic au furand rolul de la cineva care nu a cedat. Hmm…deci cine a fost imoral aici? Dar revenind la justitie…ce fel de justitie e asta cand condamni la 23 ani inchisoare ( pe niste povesti intamplate cu multi ani in urma, n-au fost dovezi concrete) pe cineva dupa care zici : ” ah , s-a gresit, o luam de la capat cu alt proces!”

  6. Nu iau nigga care ucid cu sânge rece 23 de ani, si asta pus mâna la dos unor shtoarphe in devenire sau deja cu experienta milenara, si 23 de ani ? Sa vezi ce val de „sinucideri” printre „actrite” o sa urmeze.

  7. Sponsorii partidului democrat ch revolutiile portocalii si maidan, mai influenti si puternici peste capul progresistilor #metoo

  8. Intrebarea e: justitia romana a invatat de la americani sau invers, americanii s-au luat dupa justitia romana?

  9. nici un soc…este un bun worker al hellvoodoo…in plus miscarea sorosh este o faktura, fara baza CONSTITUTIONALA. exista un termen al plangerii impotriva abuzurilor. „vedetelor” le-a convenit compromisul si L-AU ACCEPTAT. stim cu totii ce se intampla in spatele usilor inchise in lumea artei si in lumea artistica…promiscuitatea si compromisul, negocierea sunt la „ele acasa”. „am vrut sa fiu aaartistaaa…la 20 de ani…” ha!

  10. A fost un proces politic de la cap la coada. Daca la Hollywood se poate vorbi de moralitate atunci Sodoma si Gomora au fost manastiri de maici.Hillywood este patria prostitutiei, drogurilor, arogantei actorilor imbogatiti din propaganda amerloca.🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.