Antonescu: Ministerul Justiţiei este în continuare responsabilitatea PNL

Conducerea PNL se va reuni, miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, unul dintre subiecte fiind nominalizarea pentru portfoliul Justiţiei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că Ministerul Justiţiei este responsabilitatea politică a Partidului Naţional Liberal.

El a precizat că în Biroul Politic Naţional al PNL, convocat pentru miercuri, se vor face propuneri şi se va lua decizia pentru conducerea acestui minister.
„Ministerul Justiţiei este responsabilitatea politică a PNL şi mâine vom face propuneri”, a anunţat Antonescu, la Palatul Parlamentului.
Liderul liberalilor a mai susţinut că nu s-a pus problema cedării Ministerului Justiţiei.
„Nu s-a pus niciodată problema asta. Am precizat de ieri şi am spus că, dacă premierul va face propunerile în calitate de ministru al Justiţiei (pentru şefii Parchetelor – n.r.) şi dna Kovesi va figura printre ele, este posibil să luăm în discuţie ca PNL să renunţe la Ministerul Justiţiei de tot. Nu a fost vorba de troc, de purcoaie de bani sau de compensaţii”, a spus Crin Antonescu.

Luni, după contrele Ponta – Antonescu pe tema unei eventuale numiri a lui Kovesi la DNA liberalii se gândeau să renunţe la portofoliul Justiţiei şi să ceară în schimb un alt minister.

Marţi, Victor Ponta a anunţat după întâlnirea cu Secţia de procurori a CSM că sarcina numirii procurorilor şefi ar urma să revină viitorului ministru al Justiţiei, pe care urmează să-l propună în perioada imediat următoare, astfel că liberalii au decis să păstreze acest post.

Ponta a anunţat tot marţi că se va consulta cu Crin Antonescu în privinţa nominalizării la Ministerul Justiţiei. 

Şedinţa conducerii PNL era programată pentru această săptămână, forul întrunindu-se o dată pe lună conform noului Statut adoptat de Congresul PNL. Şedinţa liberalilor a fost anunţată marţi pe fondul tensiunilor din USL generate de o eventuală a Laurei Codruţa în fruntea DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.