Antonescu: Ponta l-a amenințat pe Scutaru cu pușcăria

Președintele PNL Crin Antonescu, invitat alături de prim-vicepreședintele PNL Klaus Iohannis la emisiunea ”Sub Semnul Întrebării”, difuzată de B1 TV, a dezvăluit miercuri seară ce lider ar fi amenințat premierul Victor Ponta cu pușcăria, altul decât Traian Băsescu.

Liderul deputaților PNL George Scutaru a fost amenințat cu pușcăria de premierul României, potrivit lui Crin Antonescu.

”Domnul Ponta a amenințat, la nervi, mai multe persoane cu pușcăria. Nu numai pe domnul Scutaru (George Scutaru, liderul deputaților liberali – nr.)”, a declarat Antonescu miercuri seară la B1.

Antonescu a susţinut că nu este pentru prima dată când Ponta a ameninţat cu puşcăria, acest lucru având loc şi în timpul guvernării USL.

„Când o faci de trei ori patru ori în prezenţa mea, prima dată mi-a produs un şoc şi i-am spus stai să facem o pauză. Sunt lucruri extrem de triste”, a spus Antonescu la B1 TV.

UPDATE  George Scutaru a declarat joi, pentru gandul.info, că Ponta i-a spus „vezi că poate te luăm noi cu duba”, după ce a făcut mai multe afirmaţii critice la adresa PSD la un miting electoral.

„Pe 22 martie a fost la Brăila o lansare regională a europarlamentarilor PNL. Cu această ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele că s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democraţia de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta şi că duba a devenit unitatea de măsură a eficienţei guvernării, mulţi baroni locali având probleme cu justiţia deoarece confundă bugetul ţării cu propriul buzunar”, afirmă Scutaru despre declaraţia care l-a iritat pe premier. 

Ulterior, la finalul unei dezbateri în Parlament despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale şi scutirea pe profitul reinvestit, Ponta l-ar fi ameninţat pe Scutaru.

„La final, m-am dus către premier cu textul acestei declaraţii, am văzut că unele televiziuni au dat nişte imagini, dar erau de la a doua discuţie, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premierul se afla ministrul de Finanţe, moment în care premierul a luat hârtia şi a spus bun asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba. Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri. Am revenit în bancă, lângă mine era Eugen Nicolăescu care şi-a dat seama că am avut o altercaţie cu premierul”, a povestit Scutaru.

El susţine că a mai avut o contră verbală cu premierul.

„Am mai avut o altercaţie cu premierul şi am cerut precizări pe ideea că inacceptabil un asemenea comportament. Discuţia a continuat într-o manieră absolut penibilă”, a declarat pentru gândul Scutaru. Liderul deputaților PNL spune însă că nu are cum să demonstreze că Ponta l-a ameninţat deoarece nu are martori, fiind înconjurat doar de „zece pesedişti” care în opinia lui i-ar lua apărarea premierului.

UPDATE Reacția lui Ponta

Premierul Victor Ponta a evitat să spună dacă l-a ameninţat cu duba pe George Scutaru.

„Un singur comentariu o să fac. Nu mă pot încă obişnui cu faptul că domnul Antonescu merge la domnul Turcescu, eu sunt unul din cei 7,4 milioane de români care am votat în 2012 ca domnul Băsescu să fie demis şi atunci domnul Turcescu spunea că trebuie să fim în închisoare toţi cei 7,4 milioane. Nu mă pot obişnui cu domnul Antonescu schimbând locurile cu domnul Băsescu la Turcescu la emisiune şi folosind acelaşi limbaj”, a replicat Ponta la acuzele aduse de Crin Antonescu şi George Scutaru.

Ponta a spus că nu doreşte să „răspundă la absolut nimic din aşa ceva”, adăugând că regretă aceast schimbare „cu totul şi neaşteptată” a liderului PNL.

„Pentru mine este o uriaşă surpriză”, a afirmat premierul.

Alte declarații ale liderilor PNL la B1 TV. O rocadă Antonescu – Iohannis, exclusă

În emisiunea de la B1 TV, Crin Antonescu și Klaus Iohannis au transmis că nu pot lua în considerare o rocadă, astfel încât Antonescu să candideze pentru funcția de prim-ministru, iar Iohannis pentru cea de președinte.

”Când am venit în PNL, am făcut-o să îl spirjin pe Crin Antonescu, nu să îi iau locul.Cred că domnul Antonescu va fi președinte”, a afirmat Iohannis.

”Nu numai că e persoana potrivită, dar domnul Klaus Iohannis succede la președinție deoarece deține în prezent funcția de prim-vicepreședinte. Nu e o criză de succesiune. Atunci când va exista un congres al PNL și eu nu voi candida, fără îndoială, Klaus Iohannis e cel mai potrivit”, a spus și Antonescu.

”Cred că experiențe de tip hai să construim o coaliție împotriva unui partid dominant a trecut. Problema e dacă societate politică și românească poate alege un alt președinte decât reprezentantul PSD-ului. Trebuie plecat de la candidați în jurul cărora se strâng oameni, fără coaliții. E nevoie de cooperea de forțe anti-PSD. Se conturează o astfel de colaborare cu PMP, PPDD și PDL. Ne putem aduna în jurul unui om, în jurul unui proiect, unui gest politic, unui moment politic”, a afirmat Antonescu.

”Cred că vom obține peste 20% la europarlamentare. 22-23% este foarte realist”, a precizat Iohannis.

”Cred că PNL a scăzut după ruperea USL în toate sondajele datorită unui anumit șoc care a apărut. Suntem în revenire, lumea și-a dat seama că nu am ieșit din USL pentru că ne-am supărat, am ieșit pentru că nu s-a mai putut lucra pe principii. Am avut o alință care a fost votată masiv și cu care am dorit să schimbăm lucrurile în această țară. A fost o situație care nu a mai fost tolerabilă”, a arătat prim-vicepreședintele PNL.

”Nu am niciun motiv să întrevăd vreo refacere de alianță politică între PNL și PSD. PNKL are zona sa de interes în dreapta, PSD în stânga. Dacă USL a eșuat nu are sens ca cele două partide să mai facă o alianță”, a explicat Crin Antonescu.

”PNL e acum cel mai mare, dar e partid de opoziție. Există foarte mulți politicieni care fac alergie la opoziție. este un fenomen treist care ar trebui eleminat și tunci trebuie să fim conștienți că dacă vom intra în opoziție vom pierde oameni. Oamnii din PNL vor să rămână în PNL, dar rămânând în PNL se gândesc că partidul are șanse bune să devină un factor de decizie guvernamentală”, a afirmat și Iohannis.

”Nu regret, nici astăzi, constituirea USL. Încercam să împiedicăm transformarea PDL-ului în partid stat. Toți cei care deplâng această situație, pentru că sunt anti-PSD, să se gândească ce ar fi fost dacă nu făceam această alianță”, a mai spus liderul PNL.

”Mie planul lui Ponta (de a candida la prezidențiale – nr.) mi s-a părut un plan vechi. Nu mi s-a părut nimic surprinzător. E surprinzătoare această amânare a anunțului formal”, a afirmat Iohannis.

”După părerea mea, primul ministru a avut această intenție de multă vreme”, a completat el.

Pe de altă parte, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că Ponta nu a avut de ales, el fiind un ”prizonier al baronilor”.

”Cred că cochetează în forul său interior că îi aranjează el”, a precizat Antonescu.

Victor Ponta ”seamănă foarte mult cu domnul Năstase, din ultima perioadă de guvernare. Perfect arogant, le știe pe toate. Domnul Ponta visează o finală prezidențială cu doamne Udrea, cu oricarea din candidații domnului Băsescu”, a afirmat Antonescu.

”E foarte mult televizor (guvernarea Ponta – nr.). Impresia mea cea mai puternică din guvernările Ponta e ședințuca televizată de la începutul ședințelor de Guvern. Parcă sunt un grup de pionieri ceva mai răsăriți și foarte cuminți, sub bagheta fruntașului clasei”, a mai afirmat liderul liberal în interviul de la B1 TV.

”Guvernarea e modestă. E o guvernare care nu face opțiuni, după cum nu face opțiuni PSD-ul în aceste alegeri europarlamentare. Domnul Ponta nu prea face opțiuni, încearcă să împace pe toată lumea”, a spus Antonescu.

”În mare măsură seamănă cu guvernarea Boc. Accentele de personalitate veneau de la domnul Băsescu. Domnul Boc nu avea orgolii politice, dar tonul liniștitor era același. Atât de fumos vând sirop amândoi”, a afirmat el.

”Exclus ca PNL să revină cu coada între picioare la ușa PSD, indiferent de rezultatul la alegerile europarlamentare sau prezidențiale”, a declarat Antonescu.

”PNL nu este un partid de lider”, a precizat el.

”Ponta a ieșit la cumpărături, dar vrea să cumpere lucruri care nu se pot cumpăra. Ponta nu trebuie să își facă iluzii că PNL va putea fi anexat”, a afirmat președintele PNL.

”Dincolo de controlul baronilor, domnul Ponta, așa cum îl știu, nu poate să respecte o înțelegere. E un om care se enervează repede, și când se enervează folosește tot ce are în preajmă. Inclusiv serviciile, dacă le are. Acum nu le are”, a declarat Antonescu. ”Eu nu văd niciun lucru de care să fiu sigur, la domnul Ponta”, a mai spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.