Ar putea avea loc imediat un alt referendum de demitere a lui Băsescu?

Electoratul român are ocazia să-şi reabiliteze erorile postcomuniste de la urna de vot – pe 29 iulie, să se despartă după 22 de ani de la Revoluţie de preşedinţii de ţară comunişti şi securişti, pentru totdeauna. Una din erorile grave ale electoratului a fost şi votul dat la referendumul din 2007, când l-a readus în funcţia de preşedinte pe Băsescu, împotriva voinţei majorităţii parlamentare de atunci, care l-a suspendat, fiind crezut Băsescu, prin diabolizarea clasei politice. Azi, Băsescu şi ai lui au acelaşi discurs, al blamării majorităţii parlamentare (ajungându-se acum la externalizarea acestui discurs, prin defăimare dusă la extrem, anunţându-se lovituri de stat şi subminare a statului de drept; interesant, deschiderea unei plângeri penale pentru denigrarea României şi pentru bătaia de joc la adresa românilor de către Băsescu, de către europarlamentari şi lideri PDL implicaţi în acest scandal a luat anvergura unui proces dus de USL împotriva… libertăţii de expresie, uitând că există şi dreptul de petiţionare, la fel de democratic; intelectualii lui Băsescu cred că pot tăia şi spânzura în continuare după bunul-plac, fără să fie traşi la răspundere pentru iresponsabilitate). O majoritate parlamentară e bună numai atunci când ea face jocurile lui Băsescu-PDL, se înţelege. Este de-a dreptul regretabil că Uniunea Europeană întoarce românii la naţionalism orgolios, români extrem de toleranţi de felul lor, atacurile UE (ale Comisiei Europene, în principal, care a instituit cu de la ea putere, abuziv, procentul de 50 plus 1 la referendumul pentru demiterea lui Băsescu) la adresa bunului-simţ românesc se vor simţi masiv la vot duminică, pot să pun pariu – votul pe DA de duminică va fi în mod expres şi un vot împotriva ingerinţelor inadmisibile, coloniale, ale UE în România, pe fondul schimbărilor din ţară. Altfel, e greu de crezut, dar la alegerile prezidenţiale din 2009 electoratul român a vrut să-l dea jos pe Băsescu (oficial anunţându-se că el a câştigat cu 70.000 de voturi în plus faţă de Geoană), dar n-a fost lăsat, fraudându-se evident. Abia în aceste zile, în campania electorală pentru referendumul din 29 iulie, Băsescu s-a dat de gol indirect – că a furat pe mâna STS „două-trei milioane de voturi”! STS fiind cel ce anunţă rezultatele voturilor la alegeri. E la mintea cocoşului, acum, cum s-a schimbat raportul de forţe Băsescu-Geoană în 2009, prin fraudarea lor de către STS, la ordinul lui Băsescu. Nu e nici o naivitate la mijloc, ar trebui de urgenţă să fie desecretizate la STS şi BEC-AEP şi arhivele alegerilor prezidenţiale din 2009 (deşi cred că au fost şterse de atunci toate urmele fraudării, fiind caz de puşcărie şi scandal naţional şi internaţional monstruos). Nu întâmplător în aceste zile s-a pomenit şi de furtul comuniştilor şi aliaţilor lor la alegerile parlamentare din 1946, ţărăniştii fiind victima lor.

„Jos Băsescu!” din Piaţa Universităţii reprezintă voinţa majoritară a populaţiei României, nu numai voinţa majorităţii parlamentare de azi. Nimeni nu se îndoieşte că duminică se va vota majoritar pe DA, pentru demiterea lui Băsescu. Din păcate există în continuare îndoieli că se va putea atinge pragul pus aberant la acest referendum (prag cu care, de altfel, Băsescu nu era de acord să fie pus în 2007!) şi scenariile post-referendum ne ridică părul pe cap. În caz că referendumul va fi invalidat din lipsa „cvorumului” (9.200.000 de români trebuie să fie prezenţi la vot), deşi majoritar va fi votul pus pe DA, pentru demiterea actualului preşedinte suspendat, ce credeţi? Băsescu a anunţat că va ţine cont de numărul celor ce nu se vor prezenta duminică la vot, considerând că absenteiştii (sau cei ce nu au putut veni la vot; în condiţiile în care sunt 3 milioane de români plecaţi din ţară, fără nici o posibilitate să voteze acolo unde sunt) vor fi adăugaţi celor ce vor vota NU, împotriva demiterii lui. În condiţiile în care PDL a anunţat că boicotează referendumul, iar serviciile secrete (ţinute din scurt de SUA şi Uniunea Europeană, pro-Băsescu, România fiind amanetată intereselor de tip mafiot externe) vor avea grijă să saboteze validarea referendumului, nici nu vreau să mă gândesc la ce ar putea să inventeze. Nu pot să cred că Băsescu poate fi într-atât laş şi de nedemn – tot scandalul ticălos, externalizat, cu o Românie dispusă să aducă un regim dictatorial (pe mâna actualei majorităţi parlamentare a USL, perfect legală), s-ar încheia dacă şi-ar da Băsescu demisia. Sigur, Băsescu nu va demisiona fiindcă va avea un procent covârşitor de români care vor vota pentru demiterea lui – şi ce altceva poate urma decât infernul pentru români în general, prin întoarcerea lui la Cotroceni (repet, împotriva voinţei majorităţii românilor, care nu mai vor să audă de el, îl vor condamnat)? Ce va urma după nevalidarea referendumului? Ne vom resemna, înfrânţi? Băsescu şi PDL forţează demisia lui Ponta. Dacă e boicotat referendumul din 29 iulie, n-ar putea fi organizat imediat un alt referendum?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.