Avioane de luptă turceşti au bombardat poziţii militare PKK

Turcia a bombardat poziţii militare ale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, după ce militanții PKK au ucis un militar turc în aceași zonă, scrie Reuters preluată de b1TV.

Astfel, două avioanele de război turceşti de tip F-16 au fost trimise miercuri să atace PKK.

Potrivit Reuters, peste 20 de militanți PKK au fost uciși în atac.

Soldatul turc, care a fost ucis de militanții PKK, se afla miercuri într-o misiune de căutare, împreună cu alți soldați, pe un drum din districtul Semdinli din provincia turcă Hakkari, în apropiere de graniţele cu Iran şi Iraq.

Luptători PKK înarmaţi cu puşti au deschis focul asupra lor, împușcând mortal pe un soldat și rănind alti doi.

Aproximativ 70 de membri ai forţelor de securitate turce au fost ucişi de când PKK a lansat atacuri, la începutul lui iulie.

Confruntări între trupe turceşti şi militanţi, care au baze în munţii din nordul Irakului, au loc zilnic, după ce un acord de încetare a focului care dura de doi ani a fost încălcat luna trecută, subminând negocierile de pace.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.