B1 TV s-ar putea numi Bancorex TV

Mulţi spun că denumirea televiziunii B1 TV vine de la numele fiului lui George Constantin Păunescu, Bobby. Alţii, puţini la număr, susţin că B1 TV vine de la Bucureşti. Eu personal cred că denumirea postului vine de la defuncta bancă Bancorex. Că doar televiziunea a fost construită cu banii acestei bănci.

Pentru cei care au uitat, reamintesc faptul că, înainte de a-şi da duhul, Bancorex a făcut un gest suplimentar de bună­vo­i­nţă faţă de „Fratele” Păunescu: în noiembrie 1996, banca a semnat o convenţie-cadru de creditare cu 20,8 milioane de dolari a Dac Air, firma de transport aerian a lui G.C. Păunescu. Bancorex a vărsat 6,8 milioane de dolari. După debarcarea lui Răzvan Te­me­şan de la conducerea băncii, aceasta a denunţat convenţia, pe care a con­si­derat-o o operaţiune de „credi­ta­re ilicită, pe termen lung”, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a capitalizat Dac Air cu cele 14 mili­oa­ne de dolari – plus o dobândă de 1,6 milioane de dolari -, bani care trebuiau puşi la dispoziţia „Fratelui” Păunescu ca urmare a acelei înţelegeri scrise. Însă Dac Air SA, prin decizii ale acţiona­rilor, a băgat banii în News Television SRL (care operează B1 TV).

Iată de ce cred eu că B1 TV s-ar putea numi şi Bancorex TV. Aşa, în amintirea ţepelor trase de George Constantin Păunescu fostei bănci de stat. În plus, schimbarea denumirii postului B1 TV în Bancorex TV ar putea duce şi la creşterea ratingului. Aşa, dacă se rămâne la vechea denumire de B1 TV, el va rămâne în marja de eroare. În plus, odată cu rebranduirea postului ar fi bine să fie schimbaţi şi unii moderatori. N-ar strica ca la Bancorex TV să-l vedem moderator pe Răzvan Temeşan în locul lui Robert Turcescu. Cu siguranţă ratingul ar fi mult mai mare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.