Banii murdari ai HotNews

Banii au miros, și încă unul pestilențial, o dovedește site-ul HotNews.ro, specialist în execuții publice și ținut lecții de morală oricui are o altă opinie în materie de justiție, politică sau de respirat aer.

Site-ul condus de Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi găzduiește de două zile un apel la grațierea infractorului Gregorian Bivolaru, după care România și-a lungit ochii ani de zile încercând să-l prindă și pe care a reușit în cele din urmă să-l aducă după gratii.

Apelul scandalos, marcat ca publicitate, a fost postat luni dimineață și putea fi vizualizat și miercuri dimineață pe pagina principală a site-ului.

Peste 20.000 de oameni care au citit „apelul” pe HotNews.ro au aflat că: „Gregorian Bivolaru și adepții din Mișcarea înființată de el, MISA, sunt victimele unei ample conspirații implicând agenți publici si instituții”, motiv pentru care președintelui Klaus Iohannis i se cere să-l grațieze pe unul dintre cei mai detestabili infractori post-revoluționari.

De asemenea cititorii au aflat din „apel” că „decizia luată de ÎCCJ (în cazul Bivolaru – nr.) într-o ședință-spectacol a încălcat cerințe de corectitudine elementare” și că „chiar arestarea lui Gregorian Bivolaru în Franța s-a făcut prin falsificarea de către Poliția Română a condamnării sale”.

Vigilent, un internaut a întrebat la rubrica de Comentarii a site-ului: „Câți bani a luat hn (HotNews – nr.) să publice așa ceva?”.

„Misa a făcut bani din manipularea persoanelor sărace cu duhul care s-au dus la ei ca la mesia. Sunt oameni care s-au sinucis sau au comis crime deoarece bivolaru le-a băgat în cap că le vorbește dzeu. Nu mai vorbesc de băutul de urina si alte asemenea trăsnăi. Ăștia ar trebui arestați cu toți și trimiși la canal. Iar hn (HotNews- nr.) ia bani de la ticăloșii ăștia? Hai procurorii! Hai DIICOT!”, le-a transmis cititorul. Câți bani a luat, HotNews.ro nu a dat un răspuns, dacă nu cumva publicarea „apelului” este doar un demers din convingere al fostului consilier al Monicăi Macovei, cunoscută în trecut ca susținătoare a lui Gregorian Bivolaru.

Cert este că „apelul” marcat cu semnul publicitar, semnat de Gabriel Andreescu, unul dintre fondatorii APADOR-CH, a fost publicat în contextul în care HotNews.ro n-a ratat până acum nicio ocazie să mediatizeze intens îndemnurile la boicotul publicitar al unei televiziuni al cărei patron a fost condamnat.

Pe 25 august 2014, spre exemplu, Hotnews.ro își informa cititorii într-o „analiză”: „Abuzurile audiovizuale pe care le-a comis Antena 3 în contextul condamnării lui Dan Voiculescu au declanșat din nou discuții despre publicitatea la televiziunile fondate de acesta. Au apărut iar apeluri la companii să-și retragă reclamele de la Antene, a reapărut chiar o petiție care îndeamnă oamenii la boicotarea produselor cu publicitate la posturile Intact”. „Analiza” se intitula astfel: „Ce se întâmplă cu Antenele după condamnarea lui Voiculescu? Au apărut apeluri la boicot comercial, dar vrea cineva cu adevărat să le boicoteze?” Iar acesta este doar un mic exemplu. Grija celor de la HotNews.ro pentru publicitari și locul unde își plasează produsele este deja cunoscută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.