Băsescu a transformat Palatul Cotroceni într-o fortăreaţă

Război al declaraţiilor, ca de la procuror la procuror – doar că unul e fost procuror comunist, bun să fie lustrat, Monica Macovei (fost activist civic ajuns politruc PDL), azi europarlamentar din curtea lui Băsescu, şi altul e procuror postcomunist, Victor Ponta, care n-are ce să-şi reproşeze, face politică de stânga, promovat de PSD, ajuns lider al acestui partid confundat cu Iliescu-Năstase. Ambii s-au acuzat de instaurarea dictaturii – numai că Victor Ponta, lider PSD şi USL, avea argumente în opoziţie, mafia PDL-Băsescu ocupând România, pe când Monica Macovei doar crede (nu e convinsă) că USL vrea să instaureze dictatura prin premierul Victor Ponta, ceea ce nu e acelaşi lucru, una e să te simţi în dictatură de când a venit guvernarea PDL-Boc, din 2009, şi alta e să crezi că ar putea urma o perioadă de dictatură, în cele şase luni cât e învestit actualul Guvern USL Ponta. Isteriile Monicăi Macovei (isteriile în sine dau dovadă de mentalitate de dictator) au legătură cu intrarea în opoziţie a PDL (căruia nu-i vine să creadă nici acum că nu mai e la putere; deşi intrarea în opoziţie ar putea să-i folosească PDL în sondaje) şi cu campania electorală, desigur – dar sunt de neiertat. Deprecierea discursului Monicăi Macovei e alarmant pentru mine, deoarece reuşeşte să provoace în Parlamentul European derută, ea i-a speriat pe toţi de acolo cu modul agresiv de comportare, ea e cea „cu pâra”, care otrăveşte instituţiile europene cu delaţiunile legate de viaţa politică de la noi (subiectivismul şi aroganţa ei depăşesc limitele de civilitate). Cineva ar trebui să-i pună piciorul în prag, fiindcă aduce grave deservicii României. Justiţia a ajuns calul de bătaie al Monicăi Macovei şi al lui Băsescu, totul e contrafăcut, de la numirea procurorului general la numirea procurorului şef de la DNA, serviciile secrete stau la cheremul lor, ascultările telefonice şi supravegherile depăşesc orice imaginaţie – dar Monica Macovei strigă hoţii, vine dictatura fiindcă Justiţia în România ar putea să devină un pic mai independentă şi să urmeze căile justiţiei din ţările Uniunii Europene. De aceea a înnebunit Monica Macovei şi strigă „dictatura lui Ponta”, fiindcă Băsescu e în pericol să scape de sub control Justiţia! Monica Macovei, în mod aberant, pune presiune pe Justiţia de la noi, arătând cu degetul pe cine să condamne – şi nu e trasă la răspundere: trebuie cică lichidaţi cei din PSD, în frunte cu Năstase (căruia personal Băsescu i-a instrumentat dosarul politic; politic, fiindcă e legat de o campanie electorală, când Năstase a cerut de la sponsori steaguri!), uitând că PDL are condamnaţi penali cu nemiluita!

S-a observat că Băsescu, după ce a anunţat că a intrat în opoziţie alături de PDL-UDMR, odată cu venirea USL la guvernare, a transformat Palatul Cotroceni într-o fortăreaţă, care va face tot posibilul să submineze Guvernul Ponta. Este condamnabil că Băsescu e incapabil să fie echidistant şi că deja celebra Curte Constituţională, cu preşedintele Zăgrean-PDL, nu se autosesizează şi nu-l trage de urechi, că e anticonstituţională atitudinea sa sfidătoare. Semnificativ, Băsescu a tot angajat foşti miniştri ai PDL pe post de consilieri la Palatul Cotroceni şi, practic, alături de serviciile secrete, coordonează un guvern din umbră (a fost oribil, să dau un exemplu, să descopăr rânjetele fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu-UNPR, actual consilier al lui Băsescu, la Chicago, atunci când Băsescu i-a întors spatele actualului ministru de Externe, Andrei Marga, pe când acesta vorbea la microfon, refuzând să-l asculte; e clar, se face tot posibilul pentru a fi ridiculizaţi şi compromişi miniştrii USL, inclusiv pe plan extern şi mai ales în diaspora românească, înţesată de naivi, care habar nu au ce în ţară; toţi erau veniţi la Summit-ul NATO şi ar fi trebuit să formeze o echipă). Ce are de gând Băsescu, să submineze România de la Palatul Cotroceni cu guvernul lui PDL din umbră, în speranţa că aşa va compromite Guvernul Ponta? Numai în România se poate întâmpla un asemenea dezastru moral, contează puterea şi interesul personal al lui Băsescu, nu interesele generale ale ţării. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD sublinia că formula coabitării USL la guvernare cu Băsescu preşedinte de ţară e pusă în pericol de lipsa de scrupule a lui Băsescu şi a „oamenilor” lui (observaţi atacurile în haită, inadmisibile, ale europarlamentarilor PDL la adresa Guvernului Ponta, de o rară rea-credinţă, de la Monica Macovei la Cristian Preda şi Traian Ungureanu, fără nici o credibilitate, toţi foşti clănţăi de presă, profitori, mercenari ai societăţii civile, murdăriţi de mafia PDL; îl las la o parte pe Sebastian Lăzărescu, un rebut politic, pe cât de confuz, pe atât de obraznic, jignindu-i penal pe adversarii lui Băsescu), puşi pe o baricadă de confruntare, de demolare. Asta, într-o perioadă rea, cu o Românie intrată în recesiune şi cu un Guvern USL care ar trebui lăsat în pace să facă minuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.