Băsescu: M-aş bucura dacă ”ar ieşi” şi EADS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că s-ar bucura dacă ”ar ieşi” şi dosarul EADS, în contextul evoluţiilor din dosarul Microsoft, precizând că şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti.

„Am avut dosarul Microsoft pe masă, au trebuit date avize pentru cinci foşti miniştri. Am luat în alte date, pentru că mi-am adus aminte că erau nişte firme pe care le mai văzusem şi când era vorba de informări cu privire la EADS şi am constatat că cinci firme şi patru oameni din ce aveam ca informări despre EADS se regăsesc şi în Microsoft. Mă refer strict la partea civilă, la firme private şi oameni de afaceri. Nouă am depistat eu la o simplă citire şi atunci cu uşurinţă te duci la gândul că practicile din Microsoft s-ar putea să se fi repetat şi la EADS”, a spus Băsescu la Adevărul Live.

Președintele crede că DNA acționează independent de campania electorală.

”Cred că DNA nu poate acţiona sezonier, oricine poate judeca că se putea amâna chemarea cuiva cu o săptămână, dar DNA nu se uită la scena politică. Asupra acestui lucru vă asigur, merg ca buldozerul înainte”, a susținut Traian Băsescu.

El a precizat că acesta este semnul că justiţia este independendă, liberă de presiuni.

”M-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS”, a mai declarat Traian Băsescu, precizând că este bine că lucrurile merg înainte.

”La europarlamentare am avut o ieșire publică în care am spus că poate nu e momentul potrivit. Nu poți să ceri instituțiilor din justiție să își plieze anchetele în funcție de evoluția vieții politice sau de alegeri”, a mai precizat Băsescu.

„Sunt ținta atacurilor tuturor. Liberalii și pesediștii invitați în emisiuni mă atacă”

Traian Băsescu s-a victimizat în același timp afirmând că el este ținta atacurilor tuturor, liberali și pesediști, în condiţiile în care el nu se consideră jucător în această campanie. „Mi-am anunțat doar sprijinul pentru candidatul PMP Elena Udrea”, s-a arătat convins Băsescu.

Totodată, el a precizat că după data de 22 decembrie se va înscrie în PMP.

”Mă înscriu în PMP și îmi reorganizez viața de om liber”, a spus Traian Băsescu, fiind întrebat ce vrea să facă după terminarea mandatului.

Băsescu a dat asigurări că nu intenţionează să candideze la conducerea PMP, în contextul în care acesta a anunţat un nou Congres în care se va stabili conducerea partidului.

Despre dosarul retrocedărilor ilegale

”Trebuie dat ceasul înapoi imediat și verificate marile restituiri. Nu spun să nu se reia procesul, dar trebuie verificate restituirile cât au fost de legale. Ar trebui un an, doi pentru a verifica restituirile. La păduri și terenuri agricole aș face asta”, a spus președintele.

”Dosarul retrocedărilor trebuie să spun stop joc!”, a precizat Băsescu.

”Mi se par o prioritate zero restituirile de păduri și de terenuri agricole. Cred că dacă ne-am potrivi la solicitările și revendicările care sunt ar trebui să fie România de două ori ca suprafață. E mult fals în acest proces și el trebuie oprit și stabilite reguli clare”, a explicat șeful statului.

”Uitați-vă la Fondul Proprietatea: am pus 20% din Portul Constanța, din Electrica, din Transgaz – și vă asigur că nu vă fi îndestulător, va trebui să dăm și cămașa de pe noi”, a spus Băsescu.




Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.