Băsescu: Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară

Traian Băsescu a spus duminică, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti, că proiectul privind construirea celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti trebuie respins.

Aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă „cel mai mare risc”, a spus fostul președinte, care a arătat că decizia trebuie discutat în CSAT.

„Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Șchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (…) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(…) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară”, a spus fostul Băsescu.

Guvernul a decis, printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren lângă Centrul Expozițional Romexpo, de peste 11.000 de metri pătrați, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa, fondurile urmând să fie asigurate de statul turc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.