Băsescu: Ponta nu făcea Revelionul ca premier dacă…

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă, într-un nou atac la premier și la președintele Klaus Iohannis, că Victor Ponta nu ar mai fi fost prim-ministru dacă el ar fi fost ales preşedinte în 16 noiembrie anul trecut.

Băsescu a încercat totodată să resusciteze mortul USL.

Fostul președinte a spus că în lipsa unei opoziții autentice în România, va juca el rolul acesteia asumându-și chiar rolul de ”om orchestră’.

”Dar până una-alta o pot face și dacă ați observat în ultima vreme că nu există opoziție o fac și eu pe opoziția, omul—orchestră. Și voi face o opoziție tot mai puternică pentru că USL-ul este o realitate. El există, înțelegerile funcționează și dacă observați se feresc tare mult să se deranjeze unii pe alții. Eu vă spun în modul cel mai cinstit: dacă eu aș fi fost președintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru. Dar asta-i viața. Până la urmă președintele ales l-a consolidat atât de bine încât eu cred că o să-i pară rău cât de curând că a acceptat să funcționeze USL-ul”, a spus Băsescu.

Victor Ponta a fost numit premier de către Traian Băsescu în mai 2012.

În decembrie 2012, după câștigarea alegerilor parlamentare de către USL, Băsescu, obligat de situație, i-a mai pus lui Ponta un mandat de premier în brațe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.