Băsescu: Știu două cazuri de candidați pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

„În ansamblu, lucrurile merg bine și cred că ne apropiem de obiectivul de a avea candidați în toate unitățile administrative. Va trebui însă să declanșăm deja foarte rapid campania de strângere de semnături pentru candidații care deja sunt nominalizați și asupra cărora organizațiile sunt definitiv hotărâte că îi lasă să candideze. Ar putea fi și incidente și am observat un lucru asupra căruia vă atenționez: sunt foarte mulți oameni care vin în organizații în ultima perioadă. Atenție că unii dintre ei, eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă”, a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare, potrivit Agerpres.

El i-a atenționat pe liderii MP asupra „cunoașterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă”.

„Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizație. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (…) dar trebuie să știm despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mișcarea Populară”, a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că la Colegiul Național al Mișcării Populare se continuă prezentarea propunerilor de primari, situația cu reprezentanții în secțiile de votare, problemele organizatorice privind campania electorală și se va realiza o analiză a situației politice actuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.